16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFântânele, capitala pescarilor sportivi

Fântânele, capitala pescarilor sportivi


În balta Fântânele s-a desfăşurat în perioada 16 – 19 august prima ediţie a Cupei Băniei la crap. Cei mai buni „crăpari“ din Dolj s-au întâlnit pentru a-şi disputa întâietatea în unul dintre cele mai tari concursuri care s-au desfăşurat în Oltenia.
Echipele au apărut de dimineaţă pentru prezentare, extragerea şi ocuparea standurilor. Joi, la ora 12.00, s-a dat startul unei întreceri ce avea să stabilească pe parcursul a 72 de ore măiestria, rezistenţa şi, nu în ultimul rând, norocul participanţilor.
Răsturnări de situaţie nu au fost decât în privinţa locurilor doi şi trei, echipa de la standul numărul 6, formată din Constantin Diroescu şi Ştefan Bucătaru, situându-se în permanenţă, la fiecare cântărire, la conducerea competiţiei. Ei au reuşit să adune pe parcursul celor trei zile un total de 64 de exemplare, cântărind 126,5 kilograme. Tot echipa standului 6 a luat şi premiul pentru cea mai mare captură, în greutate de 6,10 kilograme. Ei au fost răsplătiţi cu 2.000 de lei pentru clasarea pe prima treaptă a podiumului şi 700 de lei pentru cea mai mare captură.
Locul doi a fost ocupat de echipa de la standul numărul 3, formată din Doru Bădilă şi Sorin Voinea, care au totalizat 29 de capturi, cu un total de 75,18 kilograme, premiul ridicându-se la 1.000 de lei.
Podiumul a fost încheiat de Doru Ionică şi Sorin Pascu, echipa de la standul numărul 10, care a strâns 21 de exemplare în greutate totală de 50,10 kilograme. Ei au primit 500 de lei pentru această clasare.
La final, participanţii au discutat deschis despre cum s-a desfăşurat concursul, ce a fost bine şi ce i-a nemulţumit, şi despre ce şi-ar dori la viitoarea ediţie a Cupei Băniei la crap.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII