22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoctor inginer, muncitor la Regia de Apă Petroşani

Doctor inginer, muncitor la Regia de Apă Petroşani

Un specialist în domeniul electronicii şi telecomunicaţiilor, doctor în inginerie electrică, a fost angajat de actuala conducere a Regiei de Apă din Petroşani pe postul de muncitor. Aceasta a aplicat o decizie judecătorească prin care trebuia să-l reangajeze pe Liviu Frăţilă. Inginerul a dat regia în judecată după ce a fost concediat ilegal din funcţia de inginer în cadrul Serviciului Investiţii-Dezvoltare al acesteia şi şi-a recâştigat postul.
Liviu Frăţilă a fost concediat de la compartimentul Serviciului Investiţii-Dezvoltare al Regiei de conducerea RAAVJ pe motiv disciplinar, deoarece  ar fi refuzat nejustificat să execute dispoziţia de delegare dispusă de directorul RAAVJ Petroşani. În fapt, acesta a primit dispoziţie de mutare la o staţie de tratare ce aparţine de regia de la Valea de Peşti, pentru a efectua o lucrare de construcţie la acest obiectiv. „Am refuzat, explicând conducerii că eu nu sunt specialist în construcţii, dar cu toate acestea mi s-a desfăcut contractul de muncă“, a declarat inginerul.
Liviu Frăţilă a dat în judecată Regia de Apă considerând că în cazul său s-a comis un abuz şi a câştigat procesul, iar Tribunalul Hunedoara a obligat instituţia
să-l reangajeze. În plus, instanţa a obligat societatea să-i achite şi restanţa de salariu pentru perioada în care inginerul a stat acasă. Numai că directorul RAAVJ, Gheorghe Cioară, cu care Liviu Frăţilă este în relaţii tensionate, i-a restructurat postul pe care-l ocupa, oferindu-i posturile de muncitor electrician sau electromecanic, sigurele care ar fi în prezent vacante în cadrul regiei.
Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Ioan Mircea Moloţ, în subordinea căruia funcţionează Regia de Apă, a declarat că va analiza problema. „Eu am avut mai multe discuţii cu Liviu Frăţilă. Înţeleg că justiţia i-a dat dreptate, dar pot să vă spun că nu ştie să lucreze în echipă. Şi la proiectul pe care îl monitoriza nu a acceptat să mai lucreze cu nimeni, nu a vrut să coopereze. O să analizez această problemă şi o să văd ce s-a întâmplat“, a afirmat Moloţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS