19.2 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Marinei, la Bechet

Ziua Marinei, la Bechet

http:http://www.youtube.com/watch?v=sCEEc99di-g

Portul Bechet a fost ieri gazda celei de-a douăsprezecea ediţii a festivităţilor organizate cu ocazia Zilei Marinei, prima de când România este parte a Uniunii Europene. La sărbătoarea din acest an, oficialităţile judeţului au participat în număr mare: Silviu Dumitru, prefect de Dolj, Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Constantin Dascălu, vicepreşedintele CJ Dolj, Marian Jean Marinescu, europarlamentar, Monalisa Găleteanu, deputat, subprefectul Nicolaie Giurgiţeanu, alături de mai mulţi consilieri judeţeni şi de primarii şi consilierii din localităţile Bechet, Călăraşi şi Dăbuleni.

Sărbătoarea a fost organizată cu sprijinul primăriei şi al Consiliului Local Bechet. De la Ziua Marinei nu a lipsit nici zeul Neptun, stăpânul mărilor, întruchipat de unul dintre marinarii de pe nava SPET 1, şi care a urat toate cele bune participanţilor la sărbătoare, dar şi „vânt din pupă“ marinarilor.

Şi în acest an a fost păstrată tradiţia concursurilor destinate publicului. Dacă anul trecut câştigătorii au fost premiaţi cu purceluşi de lapte, în acest an s-au pus la bătaie sticle de vodcă şi de whisky. Primul dintre acestea a fost cel de alergare în saci, împărţit în trei runde a câte şase concurenţi. Mersul pe o bârnă suspendată, unsă cu vaselină, s-a dovedit a fi o probă dificilă, astfel că toţi participanţii la concurs au ajuns în apă. O întrecere a constat în prinderea a cinci raţe aruncate în apele Dunării. Celor prezenţi în port le-a fost oferită o plimbare cu bacul SPET 1, care, zi de zi, face legătura între Bechet şi localitatea Oreahovo, din Bulgaria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS