22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞi muşcată, şi cu banii luaţi

Şi muşcată, şi cu banii luaţi

Ana Ciucu a fost agresată de câinii unui vecin, pe care l-a dat în judecată. Femeia a pierdut procesele, fiind obligată să achite chetuielile de judecată.

Craioveanca îşi aduce aminte cu groază şi acum, după mai bine de un an de la nefericitul eveniment, cum a fost muşcată de trei câini. Întâmplarea a avut loc pe 19 ianuarie 2006, în jurul orei 9.00, pe strada Rovine, acolo unde locuieşte. După cum a povestit femeia, tocmai se întorcea de la grădiniţa din cartier, acolo unde îşi ducea, în fiecare dimineaţă, cei trei nepoţi.
„Am mai venit cu câteva prietene care au şi ele nepoţii sau copiii la aceeaşi grădiniţă. La un moment dat, pentru că mă grăbeam, am mărit pasul şi am luat-o înainte. Deodată am auzit lătrături şi m-am uitat pe partea cealaltă a străzii, unde, într-o curte, un vecin tocmai îşi dezlega cei trei câini: un lup ciobănesc şi doi ciobăneşti mioritici“, a adăugat Ana Ciucu. Craioveanca susţine că nu a dat mare atenţie momentului, însă peste numai câteva secunde a văzut cum cei trei câini alergau spre ea. Speriată, a încercat să îi gonească, însă câinii s-au năpustit asupra ei.
„Atunci am căzut pe burtă şi unul dintre ei şi-a înfipt colţii în mâna mea stângă, altul în dreapta, iar cel de-al treilea m-a apucat de piciorul stâng. Am simţit nişte dureri îngrozitoare. Auzind urletele mele, proprietarul câinilor a ieşit şi a reuşit să-i ia de pe mine”, a mai spus craioveanca agresată.

Acţiunea penală nu a avut sorţi de izbândă

Muşcată de câini, Ana Ciucu a mers la un medic care i-a dat certificat medico-legal, în care stipula că necesită îngrijiri medicale între 12 şi 14 zile. Apoi, peste numai două zile, s-a decis să-l acţioneze în judecată pe proprietarul câinilor, crezând că i se va face dreptate. În prima etapă, la Judecătoria Craiova, în cadrul acţiunii penale a avut câştig de cauză vecinul craiovencei care a şi fost achitat. În ceea ce priveşte acţiunea civilă, privind daunele morale, judecătorii au lăsat-o nesoluţionată.
Prin urmare, Ana Ciucu a decis să îşi ceară dreptatea mai departe, apelând la magistraţii Tribunalului Dolj. Nici aici n-a avut succes, recursul penal fiind respins ca nefondat.
„Nici nu mai ştiu ce să fac! Nu găsesc înţelegere nici măcar la instanţă. În plus, m-au pus tot pe mine, care sunt victima, să plătesc cheltuielile de judecată. Este o aberaţie şi vreau să merg cu acţiunea mai departe, poate voi primi o decizie justă“, a spus craioveanca. Aceasta a adăugat că şi alţi vecini au fost atacaţi de cele trei patrupede.

Apărătorii patrupedelor dau dreptate femeii

Cazul şocant al femeii a fost adus şi în atenţia organismelor pentru protecţia animalelor, care au reacţionat dur. Tuţu Bărbulescu, reprezentantul Asociaţiei „Suflete nevinovate“, a declarat că proprietarul câinelui este responsabil pentru acţiunile animalelor sale. Deşi nu a dorit să comenteze decizia instanţei, Bărbulescu a precizat că vinovatul ar fi trebuit măcar să îi acorde despăgubiri femeii, pentru trauma suferită.
„Noi protejăm câinii, dar nu suntem de acord cu astfel de comportamente. Cel care are câinii, chiar dacă neintenţionat, le-a dat drumul şi au muşcat-o pe vecina lui, trebuie să dea dovadă de înţelegere şi să o recompenseze“, a încheiat Tuţu Bărbulescu.
În schimb, comisarul-şef al Secţiei de Poliţie nr. 1, Jan Dobrescu, care supraveghează strada Rovine, unde a avut loc incidentul, a precizat că, din câte îşi aminteşte, nu au fost înregistrate astfel de plângeri. „În general, la secţia noastră nu am avut sesizări de genul acesta. Oamenii apelează de obicei la medici pentru a avea certificate medico-legale şi pentru a-i putea acţiona în judecată pe deţinătorii legali ai patrupedelor“, a menţionat Jan Dobrescu.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII