22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateExternalizarea lasă spitalul cu deficit de personal

Externalizarea lasă spitalul cu deficit de personal

Spitalul de Urgenţă Craiova a ales să nu mai păstreze nici una dintre cele 200 de îngrijitoare, după externalizarea serviciului de curăţenie. Decizia a fost luată în urma grevei spontane, declanşate săptămâna trecută de îngrijitoarele nemulţumite la auzul veştii că doar 40 dintre ele urma să fie promovate ca infirmiere şi păstrate în Spitalul de Urgenţă Craiova, după externalizare. Conducerea unităţii sanitare a anunţat totodată că posturile de infirmiere de care spitalul are nevoie vor fi scoase la concurs. „Deşi iniţial ne-am gândit să promovăm o parte dintre îngrijitoare, la propunerea şefilor de secţii, am renunţat până la urmă, ca să nu iasă scandal“, a spus Mariana Trică, directoarea de îngrijiri a Spitalului de Urgenţă Craiova.
Cele 200 de îngrijitoare vor fi preluate de firma care se va ocupa de curăţenie în spital, în urma externalizării acestui serviciu.
Licitaţia pentru externalizarea curăţeniei se desfăşoară în cursul acestei săptămâni. Conducerea Spitalului de Urgenţă şi-a propus însă să nu semneze contractul cu firma câştigătoare decât după organizarea concursului pentru posturile de infirmiere şi rezolvarea problemei deficitului de personal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII