19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDJ Project, secretul din spatele succesului

DJ Project, secretul din spatele succesului

Sunt doi dintre cei mai buni DJ ai României. Sunt completaţi de o voce de excepţie. Reuniţi sub o singură denumire: DJ Project.

Un pupitru, doi disc-jockey cu căştile pe urechi, reglând butoane sau frecând cu palmele un disc, pentru ca din boxe să iasă ritmuri care îţi pun sângele în mişcare. O mulţime extaziată îi înconjoară de fiecare dată, la fiecare concert. Sunt doi specialişti în mixat muzica şi, în acelaşi timp, compozitori foarte talentaţi. Cam asta poate fi definiţia lui DJ Maxx şi DJ Gino Manzotti.
Şi totuşi, formula celor care au cucerit atât publicul românesc, cât şi pe cel de peste hotare nu este completă. Lipseşte un element esenţial, vocea feminină, Elena. Fata blondă sau, mai nou, brunetă, care a cunoscut împlinirea muzicală alături de cei doi băieţi. I-a unit aceeaşi dragoste pentru muzică, aşa că au pus umărul şi au reuşit să producă de ani buni încoace numai piese de succes.
Şi asta pentru că în spatele lor stau ore întregi de muncă, „muncă serioasă“. Şi chiar dacă au staţionat luni la rând pe locurile fruntaşe în topurile naţionale şi internaţioanle, ba mai mult, au fost răsplătiţi cu distincţii importante, printre acestea câştigarea Best Romanian Act la Premiile MTV Europe la cea de-a treisprezecea ediţie a Premiilor MTV Europe, eveniment desfăşurat la Copenhaga, şi, mai recent, distincţia pentru „Cel mai bun artist dance“ de la Premiile MTV România de la Sibiu de săptămâna aceasta, au rămas la fel de modeşti: „Nu facem muzică pentru topuri sau premii. Facem muzică din suflet şi pentru suflet“, a ţinut să precizeze DJ Gino Manzotti.
Subscrie la cele mai sus menţionate şi solista, care recunoaşte că deşi toate piesele pe care le interpretează îi sunt aproape de inimă, cea mai dragă îi este „Privirea ta“ de pe albumul „Şoapte“ (2005). Explicaţia este cât se poate de simplă: „A fost o piesă care chiar mi s-a întâmplat. Am trăit asemeni cântecului: «Mi s-a părut ciudat/Zile întregi au trecut, tu nu m-ai sunat/ Nu vreau să mă gândesc/N-ai să fii lângă mine când mă trezesc…»“ . Aşa că: „Iară stau şi privesc,/Stropi de ploaie de geam uşor se lovesc/Cu noaptea parcă aş vorbi,/Eu ştiu că noaptea sigur te va găsi“. Şi n-a fost să fie, aşa că Elena mai fredonează încă versurile refrenului: „Nu pot uita privirea ta/ Mereu o visez, nu mă satur de ea/Şi când mi-e dor/Ea zboară uşor/Te-aduce la mine…/Nu pot uita privirea ta/Mereu o visez, nu mă satur de ea/Şi când mi-e dor/Ea zboară uşor/Te-aduce la mine…/În inima mea“.

Povestea lor

Şi cum orice lucru începe cu „a fost odată…“, trebuie să ne întoarcem în timp şi să-i cunoaştem pe cei care astăzi adună laurii succesului. Se întâmpla prin 1990, când DJ Gino Manzotti, sau Handke Giuseppe, după numele din buletin, a plecat în Germania ca să-şi cumpere o maşină. S-a îndrăgostit, iar ceea ce urma a fi o simplă incursiune la târgurile de vândut bijuterii pe patru roţi s-a transformat într-o şedere prelungită de şase luni.
„Când m-am reîntors în România, lucrurile mergeau anapoda, echilibrul se rupsese, pur şi simplu. Aşa că am plecat din nou în Germania, într-un orăşel în care se găseau câteva din rudele mamei şi unde, într-o zi, am început să pun muzică într-un bistro.
Am început să pun muzică miercurea, pentru 80 de mărci pe seară, ceea ce pentru mine era enorm. Văzând că am succes şi că atrag din ce în ce mai multă lume, patronul mi-a dat şi seara de duminică, apoi şi pe cea de luni, şi pe cea de marţi. După un an, toate serile erau ale mele şi, de ce nu, toată lumea era a mea. Ca în poveştile frumoase, într-o zi am părăsit bistro-ul acela, au urmat cluburi şi discoteci mari din Germania şi, mai apoi, şi din România, unde l-am cunoscut pe DJ Maxx“. „Duşmanul“ Maxx, am completa noi.
„Am plecat din Alba Iulia să devin DJ în Timişoara. Ajunsesem să am sălile pline, lumea se distra, gusta din plin spectacolul meu, cu excepţia unor seri, când, la altă discotecă din oraş, făcea programul un «neamţ», DJ Gino Manzotti. Şi asta până într-o zi, când patronul meu a dorit să-l cunoască şi m-a trimis să îl aduc. A fost o prietenie care s-a înfiripat rapid şi, în două luni, a apărut proiectul nostru“.
Anii au trecut şi băieţii au ales să o coopteze în echipa lor şi pe Elena, buzoiancă de loc. Aşa s-a născut DJ Project de astăzi, favoriţii şi răsfăţaţii adolescenţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII