22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateHeroină în curtea guvernului

Heroină în curtea guvernului

60 de kilograme de heroină au fost descoperite luna trecută într-un Porsche aparţinând guvernului. Heroina a fost găsită de poliţişti după ce maşina a ajuns în custodia Ministerului de Interne, fiind repartizată Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru filaj.
Autoturismul Porsche, evaluat la aproximativ 200.000 de dolari, a fost confiscat în februarie 2002 de la doi cetăţeni turci asupra cărora Poliţia de Frontieră a descoperit 60 de kilograme de droguri. Potrivit Poliţiei de Frontieră, cetăţenii turci, Ferdi, de 64 de ani, şi Sureyya Berirmen, de 33 de ani, tată şi fiu, au intrat în România pe 8 februarie 2002, prin Vama Giurgiu. Controlul făcut atunci celor doi cetăţeni turci, dar şi maşinii cu care călătoreau, un Porsche de culoare argintie, înmatriculat cu numărul 34-FB-0376, nu a scos nimic în evidenţă. Turcii au declarat că tranzitează România pentru a ajunge pe pârtiile de schi din Austria. Cei doi au ajuns în Bucureşti, unde au petrecut câteva ore la un hotel, apoi au încercat să iasă din ţară pe la Nădlac, dar au fost prinşi cu drogurile în maşină.
Un an mai târziu, maşina a ajuns la Ministerul Finanţelor, iar pe 28 februarie 2003 a fost atribuită Secretariatului General al Guvernului. Luna trecută, a fost repartizată Ministerului Administraţiei şi Reformei Administrative, la Direcţia de Combatere a Crimei Organizate din Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Autoturismul Porsche a fost băgat în service pentru a fi utilat corespunzător şi unul dintre mecanici a descoperit sub bancheta din spate a maşinii alte 60 de kilograme de heroină.        

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS