25.5 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateParcul Industrial vrea teren de la statiunea Simnic

Parcul Industrial vrea teren de la statiunea Simnic

Administratia doljeana a pus ochii pe o parte din terenurile statiunii de cercetare din Simnicu de Sus, pe care ar vrea sa le anexeze celor existente deja in Parcul Industrial din Craiova.


Marin Nicoli, directorul societatii Parc Industrial aflata in subordinea Consiliului Judetean Dolj, a anuntat ca autoritatile fac demersuri pentru extinderea parcului cu câteva zeci de hectare. Desi presedintele CJ, Ion Prioteasa, anuntase initial ca se fac demersuri pentru preluarea a sapte hectare de teren de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Nicoli a declarat ieri ca autoritatile au initiat deja procedurile pentru preluarea unor terenuri aflate in partea de nord si vest a parcului industrial din Craiova, terenuri care se afla in prezent in proprietatea Ministerului Administratiei si Internelor prin Inspectoratul Judetean de Jandarmi si in cea a Academiei de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisesti“ prin Statiunea de cercetare-dezvoltare din Simnicu de Sus. „In acest moment, terenul disponibil din Parcul Industrial este ocupat in totalitate. Mai ramân 20.000 mp, care vor fi pusi la dispozitia celor interesati de inchiriere in momentul in care Primaria Ghercesti va finaliza Planul Urbanistic General al localitatii, pentru care are termen pâna la sfârsitul acestei luni. Obiectivul nostru in acest an este extinderea si avem sansa ca vecine in partea de nord si vest sa fie proprietati ale statului“, a spus Nicoli.


Motorola si RAR, interesate de teren in Parc


Potrivit directorului de la Parc Industrial, suprafata de care ar avea nevoie societatea in cadrul statiunii de cercetare este de 86 ha de teren, pamânt pe care se afla in prezent conductele de la utilitatile din societatea patronata de CJ. Marin Nicoli a explicat ca in prezent mai multe cereri ale unor investitori care vor sa inchirieze teren in cadrul parcului industrial nu pot fi onorate din cauza lipsei de teren. „Avem cereri de la Registrul Auto Român, de la firma Motorola, care cere cinci hectare, si de la alta firma, care cere zece hectare, si deocamdata nu le putem onora“, a spus Nicoli. Ion Prioteasa a declarat ca inca nu se stie suprafata exacta necesara extinderii parcului industrial craiovean, dar a precizat ca reparatiile la conductele de sub terenurile dorite de CJ sunt imposibil de facut daca terenul nu va trece in proprietatea Parcului Industrial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS