25.5 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAparatura unica in Vâlcea pentru depistarea osteoporozei

Aparatura unica in Vâlcea pentru depistarea osteoporozei

Vâlcea are de vineri aparatura medicala unica in judet, pentru stabilirea diagnosticului de osteoporoza.


La Centrul medical privat Sanmed din Râmnicu Vâlcea a avut loc vineri o conferinta de presa, in cadrul careia a fost inaugurat laboratorul de Roentgen, diagnostic si imagistica medicala. In cadrul intâlnirii a fost inaugurata aparatura medicala in valoare de 700.000 de euro, constând in aparatul de osteodensitometrie DEXA, care este unic la nivelul judetului Vâlcea, cu ajutorul caruia este stabilit diagnosticul de osteoporoza, si un computer tomograf, unic in sistemul medical privat din judet, in domeniul radiologiei.


„Inaugurarea acestui centru este foarte importanta, mai ales pentru depistarea osteoporozei, pentru ca foarte multe femei sunt afectate frecvent de aceasta boala. Fiind femeie, mi s-a parut normal sa avem un asemenea aparat in judetul nostru. Avem contract si cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Vâlcea, pe serviciile de laborator. Problema e ca nu pot beneficia de servicii de tip social decât un numar limitat de pacienti pe luna. Pretul unei consultatii cu aparatul de osteodensitometrie este de 80 de lei. Am lasat la pret, pentru ca in alte orase o asemenea consultatie este intre 100 si 150 de lei“, a spus Anisoara Antonescu, directoarea generala a Sanmed, medic primar stomatolog.


Radu Dobrescu, medic primar de medicina interna si gastroenterologie, a precizat ca pentru judetul Vâlcea acest eveniment este unic in ceea ce priveste depistarea unor boli. „Aparatura medicala care este in acest centru poate concura oricând cu aparatura din unitatile medicale din Germania“, a spus Radu Dobrescu.


La Centrul Medical Sanmed, pe lânga compartimentul inaugurat vineri, functioneaza laboratoare de analize medicale, de tehnica dentara si radiologie dentara, de neurologie, laseroterapie-acupunctura, ecografie, medicina muncii, oftalmologie, ORL, ginecologie, reumatologie etc. Anisoara Antonescu vrea ca pe viitor sa lanseze un program pentru depistarea cancerului, in rândul persoanelor de peste 45 de ani, expuse in special riscului urmatoarelor tipuri de cancer: colon, sân, prostata, col uterin si inaugurarea unui centru dedicat cardiologiei, specializat in privinta bolilor si afectiunilor cardiovasculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS