16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024

Mita la AVAS

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) l-au retinut ieri, sub acuzatia de luare de mita, pe Alexandru Mindrut, director general al Directiei juridice din cadrul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), dupa cum se mentioneaza intr-un comunicat al DNA.


Pe baza probelor de la dosar, procurorii anticoruptie au concluzionat ca, in perioada 2006 – februarie 2007, directorul Mindrut – având initial calitatea de consilier in cadrul AVAS – Directia Activitatea de Postprivatizare, devenind apoi director general al Directiei juridice in cadrul aceleiasi institutii – a pretins suma de 40.000 de euro de la Valeriu Guma, Ludmila Buzu si Sergiu Bulatel (reprezentanti ai SC GEROM SA Buzau) pentru a nu-si indeplini indatoririle de serviciu, in sensul de a nu impune penalitati firmei din Buzau pentru nerespectarea clauzelor din contractul de privatizare. In schimbul banilor, Alexandru Mindrut a acordat si o serie de avize necesare mituitorilor pentru modificarea actelor constitutive ale societatii pe care o reprezentau.


Flagrant


Procurorii anticoruptie au stabilit ca directorul Mindrut a primit pe 11 septembrie 2006 suma de 20.000 de dolari de la Guma, Buzu si Bulatel, iar pe 27 februarie 2007 a primit de la aceleasi persoane inca 20.000 de dolari, fiind insa prins in flagrant delict. In acest dosar, anchetatorii au dispus deja inceperea urmarii penale impotriva directorului din AVAS Alexandru Mindrut, pentru luare de mita, dar si fata de Ludmila Buzu, Sergiu Bulatel si Valeriu Guma, acuzati de dare de mita. In cursul zilei de ieri, Mindrut, Buzu si Bulatel au fost retinuti pentru 24 de ore pe baza unor ordonante emise de procurorii anticoruptie, urmând sa fie prezentati in fata instantei cu propunere de arestare preventiva.


Imediat dupa ce a fost retinut de DNA, Alexandru Mindrut a fost suspendat din functie de presedintele AVAS, Teodor Atanasiu. Printr-un comunicat de presa, AVAS a mentionat ca arestarea directorului Mindrut aduce mari prejudicii institutiei si activitatii acesteia, precizând totodata ca „respectiva intâmplare reprezinta un caz singular, ce contravine grav principiilor dupa care isi desfasoara activitatea“. Totodata, conducerea AVAS a mentionat ca va colabora cu organele de ancheta, punând la dispozitia acestora toate informatiile necesare solutionarii cazului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS