18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMasini in loc de tramvaie

Masini in loc de tramvaie

Chiar daca noul cod reglementeaza si sanctioneaza circulatia autovehiculelor pe anumite portiuni ale liniilor de tramvai, unii soferi craioveni incalca aceste reglementari.


Soferul camionului din imaginea alaturata nu a tinut cont de prezenta indicatorului „Ocolire“ instalat la capatul refugiului pentru calatori al statiei de tramvai de la Universitate din municipiul Craiova. Soferul a intrat cu camionul pe linia de tramvai si a patruns pâna in statie, spre surprinderea celor care asteptau cu totul alt mijloc de transport.


Sanctiuni


Manevra soferului de camion, nerespectarea semnificatiei indicatoarelor si marcajelor de obligare, respectiv pe cel de „Ocolire“, conform art. 90 din Codul Rutier, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 4 si 5 puncte. De asemenea, art. 92 prevede la alin. 5 ca nerespectarea semnificatiei indicatorului „Ocolire“, instalat pe refugiul statiilor de tramvai, se sanctioneaza si cu 3 puncte de penalizare. Pe lânga faptul ca prezenta camionului a umplut statia de fum, a stânjenit circulatia tramvaiului si a celorlalte autoturisme care circulau regulamentar, soferul acestuia a mai comis o contraventie, pentru ca a depasit coloana de masini oprita la semafor. Aceasta se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni, cu 4 sau 5 puncte amenda si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile.


Trafic monitorizat


Acest articol este rezultatul campaniei de prevenire a accidentelor de circulatie si de buna conduita in trafic, initiata de cotidianul Gazeta de Sud – „Respecta Codul Rutier!“. Zilnic, redactorii GdS monitorizeaza traficul din municipiul Craiova pentru a surprinde greselile pe care le savârsesc atât conducatorii auto, cât si pietonii. Fotografiile realizate sunt publicate impreuna cu precizarile referitoare la contraventiile sau infractiunile inregistrate, dar si la sanctiunile pe care le risca autorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS