19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVedete care au influentat publicul

Vedete care au influentat publicul

O publicatie canadiana a prezentat recent o lista cu personalitatile din lumea muzicii, a modei, a cinematografiei sau a sportului care au avut o influenta covârsitoare asupra publicului. Aceste personalitati, gratie sarmului si a calitatilor de care au dat dovada in domeniul in care si-au exercitat activitatea, nu au putut trece neobservate, ba mai mult, au influentat prin stilul lor marele public.


1. Pe primul loc al topului prezentat de publicatia canadiana se situeaza Madonna. Acest lucru nu semnifica ca ea este femeia cea mai frumoasa si cea mai dorita de pe planeta, ci mai de graba reprezinta o recunoastere a talentului sau exceptional si a aptitudinilor de a-si folosi sexualitatea pentru a provoca si pentru a se autopromova.


2 . Locul doi este ocupat de Marilyn Monroe, cea care a ramas imortalizata pentru totdeauna in istoria cinematografiei drept un ideal de frumusete, cu toate ca au trecut multi ani de la moartea ei. Imaginile cu Marilyn sunt mai mult decât celebre in intreaga lume. Poate cea mai cunoscuta dintre acestea este cea in care Marilyn se afla deasupra unei guri de aerisire a metroului, imbracata intr-o rochie alba care se ridica in dreptul coapselor. O alta secventa de neutat este cea in care Monroe ii câta „Happy Birthday“ presedintelui Statelor Unite ale Americii, John F. Kennedy.


3. Elvis Presley, care se claseaza pe pozitia a treia, a impus un adevarat stil atât in muzica, cât si in moda. Impactul sau asupra publicului poate fi cu greu exprimat in cuvinte. A fost primul sex-simbol al muzicii moderne si a devenit un punct de referinta a vedetelor rock. Stilul sau unic si trasaturile fizice au facut din Elvis unul dintre cei mai buni „prieteni“ ai televiziunii.


4. Sophia Loren este simbolul frumusetii eterne. Clasata pe pozitia a patra, actrita italiana reprezinta inca, in ciuda vârstei sale inaintate, un model pentru numerosi fani. Chiar si Vaticanul se pare ca o considera pe Sophia ca fiind „un cadou al cerului“. Arhiepiscopul de Geneva a declarat ca daca Vaticanul se opune clonarii „ar putea face o exceptie in cadrul Sophiei Loren“.


5. The Beatles isi au si ei locul lor bine conturat in istoria muzicii. John, Paul, George si Ringo au fost cei care au pus bazele primei asa-zise „boys bands“. Incepând cu muzica pe care au oferit-o publicului si pâna la stilul vestimentar si stilul pieptanaturilor, The Beatles si-au pus amprenta asupra modului de a fi a numerosi tineri si nu numai.


6. Brad Pitt este o vedeta care a avut un impact covârsitor in special asupra publicului feminin. Talentul si aspectul fizic fac din actorul american unul dintre numele cu greutate de la Hollywood.


7. Mick Jagger, solistul formatiei Rolling Stones, azi in vârsta de 63 de ani, a influentat generatii intregi de tineri. In fata virilitatii sale inepuizabile si a energiei debordante, ne putem intreba pe buna dreptate daca artistul, devenit o adevarata legenda vie, a facut un pact cu diavolul care il ajuta sa fie mereu in forma.


8. Brigitte Bardot este, in ultimii ani, cunoscuta mai mult pentru opiniile sale politice si pentru implicarea in lupta pentru protejarea drepturilor animalelor decât pentru perioada in care era sex-simbolul cel mai in voga din Franta. Chiar daca a intors spatele industriei show-bizz-ului, Brigitte Bardot ramâne un nume de referinta al anilor ’50.


9. Farrah Fawcett a avut si ea un cuvânt greu de spus atunci când vorbim despre vedetele care au avut capacitatea de a impune adevarate stiluri. Afisul in care aceasta a pozat imbracata intr-un tricou rosu a fost vândut in 12 milioane de exemplare in anul 1976. Este de la sine inteles ca rosul devenise atunci una dintre cele mai apreciate culori in rândul doamnelor si domnisoarelor. 20 de ani mai târziu, Playboy a realizat patru milioane de copii ale numarului in care aparea Farrah, considerat a fi una dintre cele mai mari performante din istoria revistei.


10. Robert Redford va ramâne pentru totdeauna personajul romantic al unor filme triste precum „The Way We Were“. Cariera sa in domeniul cinematografiei a depasit cele mai optimiste asteptari. Pe lânga activitatea sa ca actor, Robert a avut succes si atunci când a decis sa treaca in spetele camerei de filmat. In anul 1981 a câstigat un premiu Oscar la categoria cel mai bun regizor, cu primul sa film, „Ordinary People“.


11. Pamela Anderson este o adevarata creatoare a conceptului de „Barbie robotizata“ ce sare, râde, isi umfla si dezumfla sânii dupa bunul plac, alearga pe plaja imbracata intr-un tricou rosu, se filmeaza in timp de face sex, este femeie de afaceri si o militanta infocata a organizatiilor de aparare a drepturilor animalelor.


12. Johnny Depp este „baiatul rebel“ adorat de doamne si domnisoare metamorfozat in tata responsabil si respectat.


13. Cindy Crawford s-a impus in lumea modei facându-i pe creatorii momentului sa le uite pe manechinele si supermanechinele care o precedasera. A devenit rapid un nume celebru deschizând o noua cale in lumea modei.


14. John Travolta si-a câstigat statutul de idol gratie rolului din filmul „Saturday Night Fever“ care a cunoscut un succes fenomenal. 20 de ani mai târziu a avut parte de un nou rol monumental, cel din pelicula lui Quentin Tarantino, „Pulp Fiction“.


15. Anna Kournikova este un simbol al frumusetii si un model pentru tinerele zilelor noastre. Jucatoarea de tenis s-a implicat in lumea modei si a produselor de frumusete, ceea ce face greu de delimitat domeniul pentru care a devenit celebra: ca sportiva sau ca manechin.


16. Olivia Newton-John, alaturi de Jane Fonda, a contribuit la popularizarea gimnasticii aerobice in anii ’80 prin piesa „Physical“. Pentru generatii la rând de barbati, imaginea ei este insa asociata filmului „Grease“.


17. Catherine Deneuve a fost mult timp considerata a fi cea mai eleganta femeie din lume, devenind ulterior o emblema a parfumului Chanel No. 5, in anii ’70. Actrita nu a renuntat nici acum la cinematografie continuând sa-si faca la fel de bine meseria atât pe marele ecran, cât si in universul modei.


18. Sean Connery va ramâne pentru totdeauna in istorie drept singurul adevarat James Bond.


19. Britney Spears a fost numita pe buna dreptate „printesa muzicii pop“. Aparitia sa pe scena muzicii a reprezentat un adevarat „boom“ in rândul adolescentilor din intreaga lume. Aparitiile vedetei imbracata in camasute si pantaloni cu talia foarte joasa au facut din Britney un simbol al sexului.


20. George Clooney, pe lânga calitatile sale de actor, este cunoscut ca un adevarat Casanova al cinematografiei, un cuceritor desavârsit si un celibatar convins.


Alte nume


Printre alte nume celebre ce se regasesc in topul realizat de publicatia canadiana este cel al actritei Grace Kelly care, dupa ce s-a casatorit cu Rainier al III-lea in anul 1956, a devenit, pe lânga regina Hollywoodului, regina adevarata. David Beckham are si el locul lui in topul vedetelor ce au influnetat populatia globului atât ca sportiv, dar si prin implicarea sa in promovarea de produse cosmetice si prin lansarea de parfumuri si de tot soiul de game pentru ingrijirea corpului. In ceea ce o priveste pe actrita italianca Monica Bellucci este iubita prin capacitatea sa de a ramâne mereu „o enigma inexplicabila“. Actrita talentata, de o frumusete covârsitoare, Bellucci este imaginea unor roluri pline de semnificatii, precum cel al Mariei Magdalena din filmul „Patimile lui Christos“. Tom Jones a fost adoratul a generatii intregi de femei, iar Marlon Brando ar fi putut avea la picioare probabil orice femeie si-ar fi dorit. Shania Twain a fost cea care a facut muzica country sexy, iar in ceea ce o priveste pe Audrey Hepburn acesta va ramâne mereu un simbol al gratiei feminine, o icoana a cinematografiei si a stilului imposibil de imitat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS