18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitistul spagar a fost prins la granita

Politistul spagar a fost prins la granita

Politistul de frontiera craiovean, acuzat in urma cu doua saptamâni de procurorii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) de trafic de influenta, a fost retinut ieri, la punctul de trecere a frontierei Calafat, in timp ce incerca sa paraseasca tara.


Ion Nicolae Nitu, de 34 de ani, din Craiova, agent de politie in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Dolj, este acuzat de trafic de influenta, insa magistratii Tribunalului Olt au decis pe 5 octombrie, in dosarul nr. 1257/P/2006, ca nu exista suficiente probe instrumentate de procurorii anticoruptie pentru a-l retine. Procurorii olteni au facut recurs impotriva deciziei instantei la Curtea de Apel Craiova, care a admis ieri recursul anchetatorilor si a dispus arestarea pentru 29 de zile a celui acuzat ca si-a insusit, numai in perioada mai – septembrie anul acesta, suma de 12.500 de euro si 90 de milioane de lei de la mai multe persoane carora le-a promis angajarea in cadrul politiei, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si Regionalei CFR Craiova. Se pare ca decizia Curtii de Apel Craiova a venit dupa ce alta persoana careia Nitu i-a promis ca o angajeaza la Electroputere Craiova in schimbul a 4.000 de euro a depus plângere impotriva lui.


Nu a trecut de colegii sai


Pentru ca in momentul emiterii mandatului acuzatul nu a fost prezent in sala, ofiterii DGA l-au dat in consemn la frontiera. Nitu s-a prezentat ieri la punctul de trecere a frontierei, incercând sa iasa din tara. Când colegii de la politia de frontiera i-au spus ca nu-l pot lasa sa plece, intrucât a fost dat in consemn la frontiera, agentul a rupt-o la fuga prin vama. Acesta a fost prins de politisti si incatusat, urmând sa fie predat ofiterilor DGA care il vor conduce in arestul IPJ Dolj. „In jurul orei 15.30, agentul in cauza s-a prezentat in punctul de trecere pentru a iesi din tara. Politistii de frontiera au observat ca acesta se afla intr-o stare de nervozitate nejustificata si au intervenit pentru a-l retine. Barbatul este in custodia noastra pâna va fi predat lucratorilor DGA“, a declarat subinspector Danut Rudareanu, purtator de cuvânt in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Dolj.


Angajari pe spaga


Reamintim ca agentul de politie Ion Nicolae Nitu a intrat in atentia procurorilor pe 29 septembrie, dupa ce la Serviciul Teritorial Anticoruptie Craiova s-a prezentat un cetatean din localitatea Bals, care a denuntat faptul ca, in cursul lunii august, i-a dat agentului suma de 1.500 de euro pentru a interveni pe lânga conducerea ROMPETROL in scopul de a-i facilita angajarea sotiei in cadrul acestei societati. In urma anchetei s-a stabilit ca politistul de frontiera a pretins si primit diverse sume de bani de la aproximativ zece persoane din judetul Olt, si nu numai, in schimbul promisiunii de a le angaja. Ofiterii DGA Dolj continua cercetarile pentru identificarea altor fapte identice comise de politist in perioada 2003-2005, precum si pentru stabilirea intregii activitati infractionale. Politistul de frontiera cercetat pentru savârsirea infractiunii de trafic de influenta risca o pedeapsa cu inchisoarea de pâna la zece ani daca va fi gasit vinovat.


A ratat meciul


Dupa ce a fost retinut de oamenii legii, la controlul sumar asupra agentului Nitu s-a gasit si un bilet la meciul Steaua Bucuresti – Real Madrid de ieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS