22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFirma de gospodarire din Uricani intra in lichidare

Firma de gospodarire din Uricani intra in lichidare

Aproximativ 50 de oameni, angajati ai Societatii Goscomloc din Uricani, vor fi concediati, in baza unui program de restructurare, dupa ce societatea aflata in subordinea consiliului local a intrat in procedura de lichidare.


Firma Goscomloc din orasul Uricani a intrat in colaps economic de acum câtiva ani, dar atât fosta, cât si actuala conducere a primariei au neglijat acest aspect, desi, conform celor din consiliul local, situatia ar fi putut fi redresata. „Numai in primele sase luni ale acestui an, pierderile societatii au fost de patru miliarde de lei vechi. Daca ne uitam putin in urma, vedem greseli care ar fi putut fi remediate. De vina este consiliul local si fostul si actualul primar, care au facut angajari pe pile, umflând organigrama la 50 – 60 de oameni, desi numai vreo 20 au de lucru“, a spus Daniel Moraru, consilier in cadrul Consiliului Local Uricani.


Aproape tot orasul Uricani are de suferit din cauza falimentului firmei de gospodarire, pentru ca la iarna nu are cine sa faca focul in centralele termice de cartier sau pentru ca gunoiul menajer nu va putea fi ridicat, pâna când nu se va gasi o alternativa. Singura solutie pe care o vad cei de la Uricani este angajarea unei noi firme specializate, care sa faca o noua analiza, din care sa rezulte o firma curata si fara datorii. „Discutiile pe marginea raportului intocmit de firma de audit vor fi purtate in cadrul sedintei de consiliu din aceasta luna, urmând sa contactam o firma care sa analizeze modalitatea in care se va putea crea o noua societate, fara datorii, care sa poata participa la licitatii si care sa contracteze lucrari“, a sustinut primarul orasului Uricani, Danut Buhaescu.


In plus, primarul recunoaste ca societatea de gospodarire are mari pierderi si din cauza managementului defectuos, deoarece aproximativ 40 la suta dintre localnici nu au contracte incheiate nici macar pentru activitatea de colectare a gunoiului menajer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS