16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024

Raspundem cititorilor

Trimiteti intrebarile dumneavoastra pe adresa: Câmpia Islaz nr. 97A sau pe email [email protected]


Cearta pe mormântul unui general


Domnul Aurelian Cârjeu-Gogan din Craiova ne-a scris ca este foarte dezamagit de justitia din România. Domnia sa se judeca de mai mult de sapte ani cu rudele sale pentru mormântul tatalui sau adoptiv, fost general, inmormântat in orasul Drobeta Turnu Severin. Ca o ironie a sortii, dupa ce viata l-a despartit de tatal sau, justitia l-a mai despartit o data, incredintând mormântul unor rude care, spune petentul, nu au facut niciodata dovada ca ar fi proprietarele cavoului in care generalul a sperat ca-si va gasi odihna. Disperat, domnul Cârjeu-Gogan ne intreaba: „Cu ce justitie si cu ce nivel al respectarii drepturilor omului vrem sa intram in Europa?“.


GdS: Domnule Gogan, pare incredibil ca o instanta de judecata a incredintat mormântul tatalui dumneavoastra unei rude care, dupa cum spuneti, nu are nici o legatura cu construirea cavoului in care si-a gasit odihna generalul decedat. Cu privire la intrebarea despre justitie, nici noi nu avem un raspuns!


Dati in judecata primaria!


Domnul Mihail Manuel Papa din Craiova ne-a scris ca a avut actiuni la Agrozootehnica Robanesti dupa care a primit titlu de proprietate pe un pamânt care este in zona administrativ-teritoriala a comunei Pielesti. Titlul de proprietate i s-a emis in anul 2003, iar una din suprafetele de teren era amplasata la DN 384. Când a cerut schita cadastrala a terenului pe care credea ca-l are in proprietate, a fost amânat pâna anul trecut, când i s-a dat schita care indica drept vecini cu totul ale persoane decât cele nominalizate in titlul de proprietate. Domnul Papa ne intreaba ce sa faca?


GdS: Domnule Papa, daca lucrurile stau cum le-ati descris in scrisoare nu aveti decât sa dati in judecata Primaria Pielesti, actiune pentru care ar trebui sa consultati un avocat.


Toti recunosc disconfortul, dar nimeni nu-l inlatura


Domnul Aurel Vladut din Craiova, domiciliat pe strada Eroul Necunoscut, ne-a scris ca de ani buni sesizeaza toate organele abilitate ca unul dintre vecinii sau repara autocamioane care produc un zgomot infernal, dar nimeni nu a luat nici o masura. La scrisoarea pe care ne-a trimis-o, domnul Vadut a atasat 14 raspunsuri de la tot felul de organe si organisme si de la Primaria Craiova, raspunsuri din care reiese ca Lucian Meut, proprietarul mai multor camioane, si-a facut un obicei din a repara masinile lânga vecinii sai, carora le produce, vorba petentului, „un disconfort sonor“. Reprezentantul vecinilor intreprinzatorului se intreaba ce-i de facut?


GdS: Domnule Vladut, incercati si cu vorba buna!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS