13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024

Nou album Talisman

Formatia care a fermecat atâtia tineri in perioada 1997 – 1998 cu melodii ca „Atât de singur“, „Hai, zâmbeste“ sau „Intoarce-te la mine“, dupa o perioada de pauza, a hotarât sa mai scoata un material pentru a nu-si dezamagi fanii.


Prin participarea pe 16 decembrie 1996 la festivalul „Om bun“, unde primeste „Marele Premiu“, s-a pus bazele formatiei Talisman. La numai trei luni de la lansarea maxi-single-ului „Atât de singur“, se inregistreaza un record de vânzari de peste 150.000 de exemplare de casete audio, motiv pentru care grupul Talisman a fost rasplatit de producator cu distinctia „Discul de Platina“. Intr-un an si jumatate de la lansare, trupa a sustinut peste 250 de concerte.


Semnatar al majoritatii compozitiilor grupului, Alin Oprea este un Scorpion de 35 de ani, nascut pe 20 noiembrie 1971, la Turda. A studiat pianul si vioara la Scoala de Muzica din Cluj si a cântat, de la 15 ani, in trupe rock din Cluj cum ar fi „Alpha Rock“, „Sin“, „Compact“, dar si din Bucuresti, „Sfinx Experience“.


Octavian Calugarul, pe numele lui de scena Tavi Colen, este un oltean nascut pe 9 octombrie 1967, la Târgu Jiu. A urmat cursurile Scolii de Muzica si ale Scolii Populare de Arta din orasul natal si in anul1995 a absolvit Facultatea de Drept din Bucuresti. Posedând o voce cu un timbru special, Tavi Colen a cântat in trupe rock de rezonanta in peisajul autohton, precum „Transilvania“, „Voltaj“, sau „Sin“.


Cei doi membri ai trupei Talisman au colaborat o perioada si cu legendara trupa Phoenix, insa incepând cu 2002, din dorinta de a deveni o trupa rock in adevaratul sens al cuvântului, cei doi vocalisti coopteaza in trupa inca patru membri.


Aflati in Craiova cu ocazia ceremoniei de decernare a premiilor TVR 50, acestia au sustinut si un minirecital pentru minunatul public de aici.


„Publicul din Craiova a fost ca intotdeauna extraordinar, asa cum ne asteptam de altfel. Oltenii sunt foarte energici si fac o atmosfera de nedescris când li se ofera si un spectacol de calitate“, a spus Alin Oprea, incântat de atmosfera creata de oltenii prezenti in fata Teatrului National „Marin Sorescu“.


Membrii formatiei Talisman pregatesc pentru aceasta vara o lansare de album. In urmatoarele luni urmeaza sa apara pe piata cel mai nou material al trupei, la care se mai lucreaza.


„O sa revenim cu siguranta la Craiova cu nu spectacol pentru promovarea noului album care este in lucru si care urmeaza sa fie finisat si lansat pe piata in urmatoarele doua trei luni. Acesta va contine câteva remixuri, dar in special vor fi piese noi, iar linia melodica va merge mai departe la fel, asa cum ne-am obisnuit fanii si pâna acum. Speram sa facem si un videoclip pentru una dintre piesele de pe acest album“, a declarat Alin Oprea.


„Fetele au crescut…“


Baiatul nascut in Târgu Jiu si ajuns membru Talisman la Bucuresti, Tavi Colen, a incercat sa-si intemeieze o familie, dar a esuat. Divortul sau apartine trecutului. Desi Colen a mai pasit si prin alte dormitoare, s-a aflat ca nici doamna Calugarul n-a fost usa de biserica. Cu toate acestea, artistul nu pare prea afectat si reuseste sa observe toate frumusetile plaiurilor pe care a copilarit.


„Cu cea mai mare placere o sa venim in Craiova, mai ales ca eu sunt oltean suta la suta, dupa cum stiti. Sunt din Târgu Jiu si am o strânsa legatura cu Bania. Aici sunt si foarte multe fete frumoase si de când nu am mai fost noi prin Craiova se pare ca au mai si crescut. Tot aici ne asteapta si o multime de prieteni si de fani, care o sa fie, speram noi, placut surprinsi de noul material pe care o sa-l lansam“, a declarat Tavi Colen. Pentru turneul de promovare care se pregateste, membrii trupei doresc si colaborari cu alte formatii din tara.


„Pentru acest turneu de promovare nu avem momentan nici o colaborare cu nici nu fel de trupa. Pâna la debutul acestui turneu o sa se lamureasca si acest detaliu“, a declarat Tavi.


Cel mai bun material editat in România


Materialul Talisman produs in varianta CD si caseta audio este apreciat ca fiind cel mai bun album editat in România, din punct de vedere al calitatii sunetului. Acesta a fost remasterizat in Olanda de Doru Caplescu, un celebru muzician român care a emigrat.


Melodiile albumului: „Rugaciune“, „Te mai astept“, „Suflete dragi“, „Ruinele iubirii“, „Bun ramas“, „Intoarcete la mine“, „Amintiri“, „Hai, zâmbeste“, „Ruinele iubirii“ – rmx, „Atât de singur“, „Na, na, na“, „Ochii ei“ – rmx.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS