22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCasa de Cultura din Petrosani implineste patru decenii

Casa de Cultura din Petrosani implineste patru decenii

Casa de Cultura a Sindicatelor „Ion Dulamita“ din Petrosani implineste, in aceasta vara, 40 de ani, activitatea desfasurata de-a lungul timpului urmând sa fie marcata printr-o serie de spectacole ce vor avea loc pe scena institutiei de cultura din Valea Jiului. Conducerea Casei de Cultura impreuna cu reprezentantii sindicatelor miniere din Valea Jiului au decis sa organizeze prima manifestare dedicata anilor care s-au scurs, la inceputul lunii iunie. „Programul este inca in faza de pregatire, dar vom avea invitati de marca si chemam publicul sa ne fie alaturi, la inceputul lunii iunie, in sala de spectacole“, a spus Mia Albescu, directorul Casei de Cultura a Sindicatelor „Ion Dulamita“.


La aceasta manifestare si-au dat concursul si reprezentantii Ligii Sindicatelor Miniere din Valea Jiului, care afirma, la rândul lor, ca vor aloca bani pentru reusita evenimentului.


Edificiul cultural de la Petrosani a fost dat in folosinta pe 20 mai 1966, sala de spectacole având atunci o capacitate de 800 de locuri. Casa de Cultura a primit numele profesorului Ion Dulamita in anul 2002, in memoria celui care, timp de 20 de ani, a condus acest edificiu. Pe scena Casei de Cultura au urcat, de-a lungul anilor, toti cei care in timp au reprezentat un nume pe scena româneasca. Eforturile celor care organizeaza acum spectacole sunt foarte mari, pentru ca, in ultimii ani, aceste institutii au fost uitate de comunitatea locala. Lipsa fondurilor pentru dezvoltare pune la grea incercare organizatorii spectacolelor, iar in ultimii ani, in cladire au ajuns sa fie gazduite Casa Locala de Pensii si mici societati comerciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS