22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConservarea biodiversitatii in Oltenia

Conservarea biodiversitatii in Oltenia

In urma parteneriatului intre Muzeul Olteniei si institutiile scolare din Craiova, la sediul Sectiei de Stiinte ale Naturii, specialistii muzeografi au desfasurat marti, incepând cu ora 12.00, o activitate menita sa continue ciclul de manifestari pe tema „Cunoasterea si conservarea biodiversitatii in Oltenia“.


La manifestare au participat atât specialisti muzeografi, Claudia Goga, Olivia Ciobanu, Mirela Ridiche, Aurelian Popescu, Adrian Nastase, cât si cadre didactice (profesorii de biologie Carmen Ciuculescu, Camelia Simeanu, Lidia Nastasie si Mariana Manolache), de la Colegiul National „Carol I“, si elevi ai liceelor din Craiova. Au fost prezentate videoproiectii si expuneri având tematici variate, care au venit in sprijinul copiilor, pentru a completa cunostintele dobândite la clasa.


„Avem parteneriate cu mai multe scoli, dar de curând, de la inceputul lunii mai, am initiat metoda conferintelor si a videoproiectiilor. Pentru viitor, vrem sa ne extindem cu aceste conferinte. Pe 5 iunie, de Ziua Internationala a Mediului, o sa mergem si la Calafat, unde urmeaza sa ne intâlnim cu 150 de elevi pentru acelasi tip de activitate“, a declarat Mirela Ridiche, muzeograf, expert in ornitologie.


Profesorii biologi au fost foarte multumiti de aceste lectii cu videoproiectii, declarând ca numai una dintre aceste activitati face cât zece ore de curs, copiii fiind mult mai receptivi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS