18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024

Razboiul primariilor

In timp ce inventarierea pagubelor din localitatile doljene afectate de inundatii se apropie de sfârsit, primarii din Rast si Bistret continua razboiul declaratiilor pe tema digului de la Bistret.


Iulian Silisteanu, primarul Rastului, si-a varsat ieri nervii pe Constantin Raicea, omologul sau de la Bistret, spunând ca acesta a tinut cu orice pret de digul din comuna sa, fapt care a dus la inundarea unei localitati intregi – Rastul. „Daca rupea digul de la el, inca de la inceput, de când a cedat cel de la Dunare, situatia ar fi fost alta. S-a vazut ca apa era tinuta artificial acolo, pentru ca noi am fost inundati, chiar daca bresa in dig s-a produs cu 25 de kilometri in josul Dunarii, aproape de Bistret. Ei ma cred prost daca vor sa ma convinga ca a fost normal ca Dunarea sa curga la deal“, a declarat Silisteanu.


De cealalta parte, Raicea crede ca, daca nu ar fi tinut digul de compartimentare de la Bistret, mai multe comune ar fi disparut de pe harta. „Daca dadeam drumul la dig când Dunarea venea cu 15.900 de metri cubi pe secunda, ne distrugea de la un capat la altul, pâna la Zaval. De atunci am avut discutii pe tema bresei. Oamenii din Rast si Negoi aveau de gând sa vina peste noi cu utilajele si sa sparga aici, dar am anuntat la prefectura si au fost opriti. Cred ca iesea scandal mare atunci, daca veneau la noi. Daca ei au vrut sa-si apere satul, eu nu trebuia sa fac tot asa?!“, a replicat Constantin Raicea.


Primarul din Bistret a gasit si explicatia pentru care Rastul a fost distrus. „Dupa ce s-a rupt digul de la Dunare, apa s-a dus spre Rast, care este mai jos decât noi, si nu a urcat la Bistret. Dupa ce s-a umplut la ei, a inceput sa vina catre noi. Era normal sa se intâmple asa si numai un nebun poate spune altceva“, a spus Raicea.


Când a auzit explicatia primarului din Bistret, Silisteanu a izbucnit. „Pai, daca au un dig de cinci metri, cum sa nu se opreasca apa si sa vina spre noi?! As zice eu mai multe, dar nu vreau sa ma enervez. O sa am o discutie intre patru ochi cu Raicea si o sa-i zic tot ce am de spus“, a incheiat Silisteanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS