16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLupta cailor putere pe aeroport

Lupta cailor putere pe aeroport

Adrenalina, nervi de otel, fete frumoase si bolizi. Sunt ingredientele unui show reusit al curselor legale de masini. Este practic ceea ce au reusit sa organizeze membrii clubului South Racers.


Zeci de masini oprite pe margine sunt pregatite pe pista aeroportului din Craiova. Doi bolizi se aliniaza la start, cu motoarele turate. Un tânar se asaza intre cele doua masini, cu mâinile ridicate. De o parte si de alta a pistei, multimea admira. Muzica rasuna dintr-o Dacie tunata, in timp ce doua pustoaice sumar imbracate tremura din pricina frigului dintr-o duminica de vara timpurie. Mâinile coboara, rotile scârtâie si masinile pornesc. A inceput prima cursa organizata de clubul South Racers, in colaborare cu filiala Dolj a Automobil Clubul Român (ACR), eveniment care a avut ca partener media cotidianul Gazeta de Sud. Fiecare astfel de intrecere, intre doua masini, a fost aplaudata la scena deschisa de spectatori, care au trait emotiile alaturi de concurentul favorit. In pauzele concursului si-a facut aparitia si un grup de motociclisti din Olt si Dolj care si-au aratat indemânarea.


Adrenalina pe patru roti


In concurs au fost inscrisi 69 de participanti din Craiova, Bucuresti, Timisoara, Cluj sau Bihor. Fiecare spectator a trebuit sa scoata din buzunar 50.000 de lei pentru a urmari de pe margine cursa, in timp ce pentru masinile din Craiova, care nu apartineau unui club, conducatorul auto a trebuit sa achite o taxa de 250.000 de lei. Ceva mai ieftina a fost participarea celor din afara Craiovei, respectiv 150.000 de lei, suma care a inclus participarea si taxa de asigurare. Sistemul de concurs a fost simplu: au fost stabilite sapte grupe, iar competitia a fost eliminatorie, câstigând cel care a trecut primul linia de sosire. Cei mai norocosi soferi, care au participat la cursa de viteza intitulata sugestiv „Lucky Racers“, au fost: Daniel Pruna, Daniel Cristi Micu, Danut Jianu, Ionut Catalin Rotaru, Bacos Bogdan, Pepy Ganea si Marian Birin. „Vom mai organiza o astfel de cursa, pâna la finele acestui an“, a declarat Cosmin Stan, organizator si membru fondator al clubului South Racers. Dupa premiere, masinile se indeparteaza brusc, lasând in urma lor numai urletul motoarelor si privirile multimii fericite. Inca o cursa legala a luat sfârsit.


Debut promitator


Cursa organizata ieri pe pista Aeroportului Craiova a pus bazele unui nou club sportiv: South Racers. Potrivit membrilor fondatori, clubul incearca sa aduca un nou gen de curse, care sa fie pe placul tuturor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS