22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlimpicii din Petrosani reprezinta România in lume

Olimpicii din Petrosani reprezinta România in lume

Cel putin trei fosti elevi ai Liceului de Informatica din Petrosani reprezinta acum România in lume, ei fiind doctoranzi la universitati in SUA sau studenti in Franta. Toti au trecut prin mâinile profesorului Constantin Toroapa, ultima realizare fiind o medalie de bronz la olimpiada nationala de matematica, performanta fiind atinsa de Florin Palita, din clasa a X-a. „Florin a obtinut medalia de bronz pentru ca este un elev perseverent si cu o capacitate extraordinara. E un profesionist si singurul meu merit este acela al unui antrenor, pentru ca performanta vine dupa ani de studiu“, a spus Constantin Toroapa, profesor de matematica la Liceul de Informatica din Petrosani.


Florin este un elev pentru care orice profesor din scoala unde invata are numai cuvinte de lauda. „Ar fi putut sa participe la orice disciplina si rezultatele ar fi fost aceleasi. Este un elev de 10 pe linie, pentru ca in cei zece ani de studii nu are nici o medie de 9“, a spus Georgeta Sterca, directoarea liceului.


„Din clasa a V-a, cred, am inceput sa privesc matematica altfel si un rol important l-au avut toti profesorii mei, pentru ca as fi putut sa aleg limba româna, atâta timp cât ambii mei parinti sunt profesori de limba româna. Eu cred ca, daca inveti zilnic, acumulezi atât de mult, incât pe parcurs iti ia foarte putin timp sa mai studiezi, iar matematica este o pasiune de a mea“, a spus Florin Palita.


Planurile lui duc pâna la facultate, pe care sigur o va urma la Bucuresti si va fi de matematica, si, tot peste ani, el se vede asistent universitar.


Constatin Toroapa isi aminteste cu placere de toti elevii pe care i-a „antrenat“ si cel mai mult ii rememoreaza pe cei care au ajuns oameni importanti in lume. „L-as numi aici pe Miodrag Iovanov, care patru ani consecutiv a obtinut locul I la olimpiada nationala si care acum e doctorand la o universitate din SUA, ca si fostul meu elev Traicu, dar am format si un student, Rujan, ce invata acum la Lyon in Franta“, a mai spus Toroapa.


Realizarile nu se opresc aici, iar Constantin Toroapa promite noi premii si medalii si in anii viitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS