16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSMURD solicita sprijin

SMURD solicita sprijin

Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare (SMURD) din cadrul Spitalului de Urgenta Craiova se afla intr-o situatie dificila din cauza lipsei de fonduri. Potrivit cadrelor medicale de aici, bugetul alocat de spital abia ajunge pentru achizitionarea de medicamente si materiale sanitare, in conditiile in care SMURD salveaza in fiecare zi zeci de vieti omenesti.


Aceeasi situatie dramatica se intâlneste in toate unitatile spitalicesti din tara unde functioneaza SMURD. De aceea, in ultima perioada s-a demarat o campanie la nivel national, intitulata „2% pentru SMURD“, prin care cadrele medicale solicita cetatenilor sa isi redirectioneze 2% din impozitul datorat statului catre SMURD, pentru imbunatatirea actului medical si a posibilitatilor de interventie in timp cât mai scurt, acolo unde oamenii le solicita ajutorul.


„SMURD are nevoie de acesti bani, are nevoie de o sursa suplimentara de finantare, care poate sa vina de la populatie. Banii pot fi utilizati, atât pentru achizitionarea de aparatura medicala, cât si pentru perfectionarea personalului“, a declarat dr. Luciana Rotaru, medic coordonator SMURD Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII