13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmenzi de peste 92 de milioane intr-o saptamâna

Amenzi de peste 92 de milioane intr-o saptamâna

Directia Sanitar-Veterinara (DSV) Gorj a efectuat, intr-o saptamâna, 29 de controale si a aplicat amenzi de peste 92 de milioane de lei vechi proprietarilor de brutarii, abatoare si fabrici de lapte din judet.


Mai multe societati din comunele gorjene Pades, Schela, Logresti si Stoina au fost verificate de inspectorii sanitar-veterinari din cadrul DSV Gorj. Acestia au aplicat amenzi de peste 92 de milioane de lei, incasari care au intrat in bugetul statului, potrivit directorului DSV Gorj, Ion Iliuta. In timpul celor 29 de controale au fost aplicate sapte sanctiuni unor proprietari ai unor brutarii, abatoare, fabrici de lapte. La aceste unitati, normele europene de functionare nu erau respectate.


O fabrica de lapte a fost inchisa


Fabrica de lapte din comuna gorjeana Schela a fost inchisa in urma controalelor inspectorilor. Normele de igiena nu au fost respectate de angajatii fabricii de lapte. In prezent, in Gorj mai exista trei fabrici de lapte, in localitatile Novaci, Telesti si Târgu Jiu. „Vom intensifica aceste controale la toate unitatile de producere a unor bunuri consumate de cetateni. Ele trebuie sa se alinieze la normele de functionare impuse de Uniunea Europeana, care sunt foarte stricte. De asemenea, jumatate din brutariile din judet au fost inchise“, a declarat Ion Iliuta, directorul DSV Gorj.


Avertismente pentru primarii


Au fost controlate 44 de primarii din judetul Gorj, dar nu au fost aplicate amenzi, ci doar avertismente. Toti edilii localitatilor din tara sunt obligati sa puna in fata scolilor, primariei, dar si la intrarea in biserici sau magazine mai mari a unor covorase dezinfectante, imbibate intr-o solutie speciala, masuri antigripa aviara. „Primarii care nu respecta aceste masuri impuse de autoritati risca amenzi cuprinse 20 si 30 de milioane de lei vechi. Dar nu a fost cazul sa aplicam amenzi. I-am speriat destul pe primari, care s-au pus pe treaba“, a mai spus Iliuta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS