16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopiii isi cauta un loc in Europa

Copiii isi cauta un loc in Europa

Elevii Scolii Generale nr. 6 din Petrosani au incercat, in cadrul unei lectii de dirigentie, la care si-au invitat profesorii, dar si reprezentantii autoritatilor locale, sa gaseasca un mod de a deveni europeni, fara a-si pierde identitatea. Lectia a fost sustinuta de cei din clasa a VIII-a, care au vrut sa sublinieze rolul pe care copiii il vor avea in perspectiva in care si România va deveni o tara europeana, cu prilejul manifestarilor dedicate sarbatorii Spring Day in Europa.


„Trebuie sa nu ne pierdem identitatea si sa intram in comunitatea europeana o data cu valorile noastre nationale, ca intr-o casa europeana, asa cum am incercat ca, la toate orele de dirigentie, sa le insuflam elevilor ideea ca suntem o natiune europeana, cu valori unice“, a spus Vasile Goran, directorul Scolii Generale nr. 6 din Petrosani.


Primavara europeana a fost sarbatorita in scoala din cartierul Aeroport din Petrosani, prin mai multe lectii in urma carora elevii au vrut sa-si gaseasca locul in lume, facând o incursiune in istoria milenara a poporului român.


„Vrem sa constientizam noua generatie si sa o responsabilizam asupra locului pe care România trebuie sa-l ocupe in marea familie europeana, prin acordarea la valorile culturii si civilizatiei europene. Am avut ca tema de dezbatere a discutiilor emigrarea fortei de munca românesti, cu consecintele, avantajele si dezavantajele ce decurg din aceasta“, a precizat prof. Lili Ghiban, initiatoarea lectiei deschise.


Copiii din Valea Jiului nu sunt straini de fenomenul migrarii fortei de munca in strainatate, multi dintre ei având rude apropiate sau chiar parintii la lucru in tari europene, dar tema aleasa pentru discutii la Ziua Primaverii Europene a vrut sa scoata in evidenta faptul ca oamenii aflati peste hotare sunt datori sa ne faca o imagine pozitiva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS