24.3 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitia dezinformeaza pe internet

Politia dezinformeaza pe internet

Pe site-ul Inspectoratului General al Politiei Române nu se regasesc declaratiile de avere ale conducerii IPJ Dolj. In schimb, figureaza ca sefi de servicii in cadrul politiei doljene persoane care au iesit de un an la pensie.


Conform art. 4, alin. 2, din Legea nr.115/1996 modificata, privind declararea si controlul averii demnitarilor, magistratilor, functionarilor publici si a unor persoane cu functii de conducere, declaratiile de avere ale politistilor doljeni ori macar ale sefilor acestora ar trebui publicate pe pagina de internet a Inspectoratului General al Politiei Române (IGPR) sau a Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj. De la prevederea legala si pâna la punerea ei in practica este insa cale lunga, fapt care creeaza dubii cu privire la transparenta despre care se tot lauda ca da dovada conducerea politiei doljene.


Pensionari, dar inca sefi


Orice persoana care ar fi interesata de declaratiile de avere ale conducerii IPJ Dolj nu are nici o sansa sa gaseasca declaratiile de avere ale acestora pe site-ul IGPR (www.igpr.ro). Parca la Bucuresti nici nu s-a auzit de comisarii Georgel Enescu, Liviu Tiulescu sau Nicusor Badea, desi acestia se afla in functiile actuale de aproape un an.


Asta n-ar fi tot. Pe site-ul IGPR, in sectiunea destinata declaratiilor de avere, apar ca ofiteri cu functii de conducere persoane care nu mai lucreaza in sistem de peste o jumatate de an! Cel mai concludent exemplu ar fi al comisarilor-sef Constantin Budici si Dumitru Serbanescu, care nu mai lucreaza la IPJ Dolj de asta toamna, ei activând acum in cadrul Politiei Transporturi. La fel sta treaba si cu comisarul Mauriciu Popa, care figureaza in continuare ca sef al Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog, desi acest serviciu a fost desfiintat de aproape un an.


Culmea este, insa, alta: pe acelasi site al Politiei Române figureaza in rândul sefilor de la IPJ Dolj si persoane care au iesit de luni bune la pensie, cum ar fi cazul comisarului-sef Petre Gelu – conform informatiilor oficiale inca sef al Serviciului Comunicatii si Informatica – si al comisarului-sef Constantin Stoiculescu – si el tot pensionar, desi figureaza in continuare pe internet ca sef al Biroului Arme, Explozibili, Substante Toxice la IPJ Dolj.


Conduceri bicefale


N-ar fi corect din partea noastra sa nu mentionam ca unii dintre noii sefi de servicii din cadrul IPJ Dolj au fost mentionati ca atare pe site-ul IGPR. Conducerea Politiei Române a aflat, asadar, de comisarul Ion Constantin, care figureaza in mod corect ca sef al Politiei Municipiului Craiova. La fel, subcomisarul Cristinel Ciocoiu apare in fruntea Serviciului de Investigatii Criminale, iar subcomisarul Leonard Cezar Bandoi in fruntea Serviciului de Investigare a Fraudelor.


De aici incolo, harababura continua insa la adresa de internet a IGPR. Bunaoara, IGPR n-a aflat ca subcomisarul Emilian Cojocaru nu mai este adjunct al sefului Sectiei 5 Politie Craiova.


Exista si alte ciudatenii pe site-ul IGPR, referitoare la declaratiile de avere ale politistilor doljeni. Spre exemplu, Politia Municipiului Calafat figureaza cu doi sefi (comisarul-sef Marian Ghila Ioan si subcomisarul Maria Paun) si doi adjuncti (subcomisarul Gheorghe Mungiu si inspectorul principal Victor Dumitru Vladut). Stupizeniile nu se opresc insa aici. Si Biroul Politiei Rutiere Craiova are tot doi sefi: subcomisarii Ionel Sandu si Stelian Nicolaescu, desi primul dintre ei lucreaza de multa vreme la Brigada de Combatere a Crimei Organizate.


Declaratii de avere imposibil de gasit


Am vrut sa aflam si noi de ce declaratiile de avere ale sefilor politiei doljene nu se regasesc pe site-ul IGPR. Dupa ce a dat un telefon pentru a se interesa, comisarul Georgel Enescu, seful IPJ Dolj, a precizat: „Declaratia mea de avere nu apare pe site-ul IGPR, ci pe site-ul Ministerului Administratiei si Internelor“. Intr-adevar, la adresa de internet www.mai.gov.ro poate fi gasita declaratia de avere a inspectorului-sef Enescu.


Nu acelasi lucru se poate spune despre adjunctii sai, comisarii Liviu Tiulescu si Nicusor Badea, ale caror declaratii de avere nu se regasesc nici pe site-ul IGPR si nici pe cel al Ministerului Administratiei si Internelor. Am incercat sa-i contactam telefonic pentru a afla din ce cauza nu le sunt afisate pe internet declaratiile de avere, insa nu au raspuns la telefon. Sa nu fi aflat ministerul ca inspectorul-sef Enescu are si doi adjuncti?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS