13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePompierii si cinci cartiere au ramas fara apa

Pompierii si cinci cartiere au ramas fara apa

Partea de nord a municipiului Târgu Jiu a ramas fara apa dupa ce o conducta care alimenta orasul s-a rupt din cauza alunecarilor de teren, afectati fiind atât localnicii, cât si pompierii, care nu au mai primit apa la robinete ieri-dimineata.


Conducta ce alimenta mai multe cartiere din Târgu Jiu, dar si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Gorj s-a rupt in urma cu trei zile.


Dar pâna ieri, desi presiunea apei a fost destul de scazuta, nu s-a pus problema intreruperii alimentarii cu apa. Ieri, lucratorii din cadrul Serviciului pentru Utilitati din cadrul Primariei Târgu Jiu au venit la fata locului si au oprit apa din conducta de pe Dealul Târgului. Astfel, cinci cartiere ale municipiului au ramas fara apa. Oamenii sustin ca au fost luati pe nepregatite, intrucât nimeni nu a venit sa ii anunte de eventualele lucrari. Timp de trei zile, târgujienii s-au chinuit sa strânga apa.


Ore-n sir fara apa


Ieri insa, multi dintre ei nu isi facusera provizii si au fost prinsi pe picior gresit, atunci când autoritatile locale au intrerupt apa.


„Nu am apa de câteva ore si am si un copil mic. Nu stiu ce voi face daca nu vor da drumul la apa, nu am reusit sa pun in nici un vas“, a spus una dintre femeile afectate de oprirea apei. Mai norocosi sunt târgujienii care stau la casa si care au o fântâna in curte sau in cartier, de unde pot lua apa.


Conducta s-a rupt din cauza unei alunecari de teren


Din cauza unor alunecari de teren care au avut loc vineri dupa-amiaza, conducta care alimenta partea de nord a municipiului s-a spart. Apa la robinetele cetatenilor a inceput sa aiba presiune scazuta, dar autoritatile locale nu au considerat ca apa va trebui sa fie oprita. Abia ieri la prânz angajatii primariei s-au apucat sa lucreze la conducta avariata si au oprit alimentarea cu apa a partii de nord a municipiului. Ion Popescu, director al Directiei de Servicii pentru Utilitati Publice, a spus ca a trecut alimentarea orasului pe alte conducte, dar acestea nu fac fata nevoilor populatiei. „Am redirectionat apa spre celelalte conducte, dar cetatenii nu vor avea presiune normala la robinete“, a afirmat Popescu.


Pompierii târgujieni au ramas si ei fara apa


In aceeasi situatie se afla si Grupul de pompieri din localitate. De ieri, si ei au ramas fara apa in unitate, norocul lor fiind acela ca au masinile deja incarcate. Liviu Dumitrascu, comandantul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, spune ca nu este prima data când au ramas fara apa si ca pompierilor le este foarte greu sa se descurce in astfel de conditii. „Nu a fost prima data când nu avem apa, dar niciodata nu a durat atâtea zile. Daca ar fi sa intervenim intr-un caz de urgenta, la un incendiu de mari proportii, ne-ar fi greu. Am fi in pericol sa ramânem fara apa“, a declarat colonelul Liviu Dumitrascu.


Autoritatile locale promit ca vor inlocui conducta avariata cu una noua pâna la sfârsitul acestei saptamâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS