16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSala Polivalenta are structura de rezistenta subreda

Sala Polivalenta are structura de rezistenta subreda

Reprezentantii Companiei Nationale de Investitii (CNI) au vizitat ieri Craiova pentru a discuta ultimele detalii privind renovarea Salii Polivalente. Prima oprire a fost facuta chiar la edilul-sef al orasului, dupa care delegatia s-a deplasat la SC Popeci SA, pentru a vedea stadiul in care se afla acoperisul pentru Sala Polivalenta. Primarul Antonie Solomon a precizat ca lucrarile de amenajare vor fi initiate cel târziu in luna martie, urmând ca finalizarea sa aiba loc la sfârsitul anului 2007. „Chiar si in 2008 sa fie gata, dar numai sa se termine. M-am saturat sa avem un astfel de loc si sa nu il putem folosi la maxim. Desi initial era vorba de o finantare de circa 150 de miliarde de lei, suma de care avem nevoie, in prezent, este de aproximativ 300 de miliarde de lei“, a precizat Solomon. Motivul pentru care investitia in Sala Polivalenta necesita mai multi bani este constituit de faptul ca va trebui renovata si o parte din structura de rezistenta, care a fost ridicata deja. Deoarece nu a fost acoperita, aceasta s-a degradat in timp si nu mai corespunde normelor din constructii.


Solomon vrea S 200 la schimb


Solomon a mai declarat ca vizita reprezentantilor CNI a fost incununata de succes, deoarece acestia i-au dat si idei privind blocul S 200. „M-au intrebat din nou ce avem de gând cu aceasta constructie si le-am spus ca nu am reusit sa gasim nici o solutie. Am fost de acord cu ei când au zis ca este o rusine pentru Craiova“, a continuat Solomon.


Acesta a declarat ca, in zilele urmatoare, va trimite o somatie catre Universitatea din Craiova pentru a sti ce are de gând cu blocul S 200. Primarul sustine ca in urma cu câteva saptamâni a propus conducerii Universitatii un schimb. Initial, Solomon era hotarât sa cedeze incinta in care functioneaza Liceul nr. 10, dar si gradinita din fata Casei Universitarilor. Cadrele care predau aici, dar si copiii urma sa fie transferati in alte locatii. Potrivit primarului, schimbul nu a fost acceptat, de reprezentantii Universitatii.


„Cei de la CNI mi-au spus sa ii pun pe juristi la treaba, sa caute prin legile in vigoare, ca vor gasi sigur un articol prin care sa ii obligam pe cei care au blocul sa faca totusi ceva concret cu el. Este intr-o stare deplorabila si mai nou am vazut ca este si adapost pentru cei fara un acoperis deasupra capului“, a adaugat primarul. Reprezentantii Universitatii din Craiova nu au putut fi contactati pentru a-si exprima punctul de vedere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII