16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFamilia barbatului ars asteapta ajutorul autoritatilor

Familia barbatului ars asteapta ajutorul autoritatilor


Starea de sanatate a craioveanului internat in spital cu arsuri grave, dupa explozia de la punctul termic din cartierul Lapus, se agraveaza de la o ora la alta. Ieri dupa-amiaza, dr. Horia Pârvanescu, seful Clinicii de chirurgie plastica de la Spitalul de Urgenta Craiova, a declarat ca victima are arsuri grave pe 80% din suprafata corporala, fiindu-i afectate inclusiv caile respiratorii. „Starea lui este deosebit de grava, a fost intubat pentru ca nu mai poate respira singur si acum ne asteptam la ce este mai rau“, a precizat Pârvanescu.


„Autoritatile nu ne-au oferit nici un sprijin“


Ionut Ibinceanu, de 44 de ani, se afla internat in Clinica de Terapie Intensiva a Spitalului de Urgenta din Craiova. Sotia si cei doi frati il vegheaza zi si noapte si refuza sa creada ca nu se mai poate face nimic. „A fost tot timpul lucid. Ne-a povestit ce s-a intâmplat in dimineata aceea. Intrase in tura la ora 7.00 seara, a pornit caldura la punctul termic, iar pe la 22.00 a oprit distributia agentului termic. Pe la 5.30 trebuia sa porneasca din nou pompele. N-a mai apucat, ca s-a produs explozia“, a povestit cu lacrimi in ochi fratele lui Danut, Constantin Ibinceanu. Barbatul sustine ca pâna acum autoritatile locale nu i-au ajutat cu nimic, desi in primele zile de dupa nenorocire prefectul si subprefectul l-au vizitat pe ranit, iar la sfârsitul saptamânii trecute a trecut pe la spital si primarul Solomon, dar n-a avut curaj sa intre in salon sa-l vada. „Autoritatile nu ne-au oferit nici un sprijin pâna acum. Si lumânarile ni le-am cumparat singuri“, a spus ieri fratele lui Danut Ibinceanu.


Copiii intreaba de tatal lor


Danut Ibinceanu este casatorit si are doi copii: Razvan, de opt ani, si Ionut, de zece ani. Mama lor a incercat sa-i protejeze, tinându-i departe de zvonurile referitoare la soarta tatalui lor. „Pe Ionut l-a trimis la tara, in comuna Apele Vii. Cel mic a ramas acasa si intreaba toata ziua de tatal lui. Banuieste ca s-a intâmplat ceva, dar nu a putut nimeni sa-i spuna adevarul“, a mai spus Constantin Ibinceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII