19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii, premiati la Festivalul National Studentesc de Moda

Craiovenii, premiati la Festivalul National Studentesc de Moda

Cu trei premii intâi adjudecate, craiovenii au fost cei mai apreciati participanti ai Festivalului Studentesc de Moda Craiova 2005. „Cel mai bun model masculin“ a fost singura distinctie pe care nu au obtinut-o.


Cea de-a doua editie a Festivalului National Studentesc de Moda Craiova 2005 s-a desfasurat vineri, incepând cu ora 19.00, in Casa de Cultura a Studentilor din Cetatea Baniei. Astfel, timp de o ora si jumatate spectatorii au avut parte de un adevarat regal artistic. Si desi evenimentul in sine a constat intr-un concurs, toti cei prezenti au avut de câstigat: participantii la concurs au avut ocazia sa-si promoveze creatiile in cadrul unui festival national, iar spectatorii si-au desfatat ochii atât cu vestimentatii interesante (posibile solutii pentru garderoba de zi cu zi sau pentru seara de Revelion), cât si cu manechine superbe.


Trei din patru


La concurs au participat formatii de manechine si designeri ce activeaza in cinci Case de cultura din tara: Cluj, Iasi, Pitesti, Ploiesti si Craiova.


In pauza, menita sa-i dea juriului ocazia sa stabileasca clasamentul, spectatorii au avut ocazia sa urmareasca doua prezentari de moda: una apartinând firmei Axxa si alta creatorului Mircea Barbulescu. Desi craiovean de origine, aceasta a fost prima data când Mircea Barbulescu a prezentat in orasul natal. Colectia sa „Nunta de argint“ a fost pe placul tuturor, fiind aplaudata frenetic de public.


Marii câstigatori ai concursului au fost craiovenii, care au primit trei premii: pentru cea mai buna creatie vestimentara (Andra Palcau), pentru cel mai bun model feminin si pentru cea mai buna formatie de modele.


Distinctia pentru „Cel mai bun model masculin“ i-a apartinut lui Costin Dumitru din Ploiesti. Locul doi la categoria „Cea mai buna creatie vestimentara“ i-a apartinut echipei din Cluj pentru colectia „Majordom versus Major doom“, iar manechinele Casei de Cultura din Iasi au obtinut locul doi la categoria „Cea mai buna formatie de manechine“.


Fara urma de amatorism


„In creatiile mele am vrut sa scot in evidenta latura puternica, masculina a femeii“, a afirmat Andra Palcau dupa anuntarea rezultatelor, surprinsa de faptul ca a luat premiul intâi, pentru ca ea o vedea câstigatoare pe colega ei din Pitesti.


Festivalul organizat de Casa de Cultura a Studentilor din Craiova, Conventia Organizatiilor Studentesti, in colaborare cu o agentie de modele craioveana (One Models), s-a bucurat de numeroase aprecieri atât din partea publicului, cât si a specialistilor in domeniul modei. „Nu s-a simtit nici o urma de amatorism nici in ceea ce priveste organizarea spectacolului, nici in ceea ce priveste calitatea colectiilor designerilor din concurs“, a afirmat Alin Galatescu, designer la Tina R.


Incurajati de succesul din acest an, organizatorii au promis ca vor repeta festivalul si anul viitor. „Ne-a luat aproximativ doua saptamâni sa organizam totul. Printre invitati trebuia sa se numere si creatorul Catalin Botezatu, dar din motive obiective nu a putut sa ajunga“, a spus Florin Gust, directorul Casei de Cultura a Studentilor din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS