22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria vrea sa cumpere autobuze noi

Primaria vrea sa cumpere autobuze noi

Autoritatile locale intentioneaza sa achizitioneze, in anul 2006, 50 de autobuze moderne. Mijloacele de transport noi vor inlocui doar o mica parte din parcul auto invechit.


Stadiul de uzura avansat in care se afla autobuzele Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova a determinat edilii craioveni sa se gândeasca serios la achizitionarea unora noi. In prezent, in parcul auto sunt 250 de autobuze, dintre care 100 ar trebui sa fie date la fier vechi. Pentru a nu-i mai obliga pe craioveni sa calatoreasca in conditii improprii, autoritatile locale vor sa cumpere 50 de autobuze moderne. Investitia ar urma sa fie asigurata in 2006, din bugetul regiei.


Viceprimarul Sorin Iordache a precizat insa ca nu s-a luat inca o decizie a modalitatii de achizitionare a autobuzelor. „O metoda ar fi cea a achizitiei in rate, care ar fi mai avantajoasa in conditiile in care un singur autobuz costa 100.000 de euro, iar bani cash nu avem“, a spus Iordache. Pentru a nu fi indusi in eroare, spune Iordache, edilii doresc sa calatoreasca iar in alte orase pentru a vedea ce fel de autobuze sunt folosite acolo si care este eficienta lor. De aceasta data, vicele a ajuns si el la concluzia ca un lucru nou e mai bun decât un lucru vechi si revopsit, asa cum s-a procedat cu tramvaiele din Olanda scoase in tara de origine din circuit si luate de craioveni ca noi. Ca vor fi autobuze, ca vor fi celebrele microbuze in care calatorii se calca in picioare trebuie sa fie dotate obligatoriu cu aer conditionat si sistem GPS.


Autobuze vandalizate


RAT Craiova are 100 de autobuze trecute pe lista celor uzate fizic si pe care aproape zilnic salariatii le repara. Pentru a nu le scoate din circuit, acestia sunt nevoiti sa le inlocuiasca piese, sa le vopseasca si sa le igienizeze. Unele sunt vechi de 20 de ani, insa regia nu are banii necesari sa le inlocuiasca pe toate o data. Pentru ca la degradarea lor au contribuit si o parte dintre calatori, in anumite cartiere ar trebui reintrodusa caruta cu cai. Cel putin vara ar fi si mai ieftin, si mai aerisit. Tot incepând de anul viitor vor fi mai multe rute pe care sa circule autobuzele RAT Craiova. Traseele care vor aparea vor depinde de finalizarea studiului de trafic pentru calatori, care are termen-limita 15 decembrie 2005.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU