16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSituatia la Poiana Mare ramâne tensionata

Situatia la Poiana Mare ramâne tensionata

Angajatii Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare si-au continuat ieri protestele incepute in urma cu trei zile, ca urmare a deciziei ministrului sanatatii, Eugen Nicolaescu, de a inchide unitatea sanitara.


Peste 100 de salariati au ramas in strada, in noaptea de luni spre marti. Ca sa nu inghete de frig, oamenii au facut focul pe marginea drumului si au asteptat. Totusi, potrivit directorului spitalului, Viorel Oprescu, din cauza stresului si a frigului, unul dintre salariati a suferit un accident vascular. El a fost transportat cu o ambulanta la Spitalul Municipal din Calafat si se afla acum in afara oricarui pericol.


„Voi sustine pâna la capat ca spitalul sa nu fie inchis“, a mentionat directorul Viorel Oprescu.


Ieri, subprefectul Ion Groza si directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj, prof. dr. Dan Mogos, s-au intâlnit la prefectura cu liderul sindicatului SANITAS – Dolj, Ileana Ionescu, si cu directorul Spitalului de Psihiatrie de la Poiana Mare, Viorel Oprescu.


Subprefectul Ion Groza a declarat ca la Spitalul de la Poiana Mare sunt conditii decente, insa hotarârea de mentinere a spitalului nu o poate lua decât Ministerul Sanatatii, din partea caruia se asteapta acum un raspuns. „Asteptam sa soseasca o comisie de la Ministerul Sanatatii si abia dupa aceea o sa putem spune mai multe. Dupa ce am fost la Poiana Mare, l-am sunat pe ministrul Nicolaescu si i-am spus ceea ce am vazut. I-am transmis ca spitalul ofera conditii bune de cazare, insa nu pot sa ma pronunt in privinta cadrelor medicale“, a spus Groza.


In replica, reprezentantii salariatilor de la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare au sustinut ca protestul nu va fi oprit pâna când nu vor obtine o promisiune ferma din partea ministrului sanatatii ca spitalul nu va fi inchis. La rândul sau, ministrul Eugen Nicolaescu a anuntat luni ca este dispus sa negocieze cu angajatii de la Poiana Mare, dar nu in conditiile de fata, ci numai dupa incetarea amenintarilor si reluarea lucrului.


Potrivit DSP Dolj, la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare sunt internati 437 de bolnavi, dintre care 152 in regim de detentie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS