19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMARLOREX, amenintat din nou cu inchiderea

MARLOREX, amenintat din nou cu inchiderea

Directia de Sanatate Publica (DSP) Dolj a dat un nou avertisment comerciantilor din Tirgul MARLOREX din Craiova. Daca in citeva luni nu vor fi amenajate spatiile de depozitare si vinzare a produselor, in conformitate cu normele igienico-sanitare, tirgul va fi inchis.


Decizia a fost luata de inspectorii DSP Dolj in urma mai multor controale efectuate saptamina trecuta cind au constatat, inca o data, conditiile mizere in care se desfasoara activitatile comerciale in acest complex comercial. „La MARLOREX este un dezastru complet. Unitatile comerciale sint sub orice critica din punct de vedere al conditiilor igienico-sanitare. Trei dintre acestea aveau alimentele depozitate in conditii improprii, motiv pentru care au si fost sanctionate cu amenzi care totalizeaza 50 de milioane de lei“, a precizat dr. Bebe Martin, directorul adjunct pe probleme de medicina preventiva in cadrul DSP Dolj.


Conducerea DSP Dolj sustine ca nici un comerciant din MARLOREX nu a scapat nevizitat de inspectorii sanitari. In urma controalelor s-au intocmit procese-verbale si s-au dat avertismente. „Am stabilit impreuna cu cei responsabili termene precise de remediere a deficientelor constatate, care variaza de la o societate la alta. Daca nu vor respecta cele convenite si nu se vor conforma, vom dispune inchiderea tirgului“, a precizat Bebe Martin.


De trei ani incoace, organele de control, printre care si OPC-ul, au amenintat in mai multe rinduri ca vor inchide Tirgul MARLOREX daca nu isi rezolva problemele. Deficientele nu au fost rezolvate nici pina acum, iar tirgul functioneaza bine mersi. Ramine de vazut daca inspectorii sanitari vor fi la fel de „intransigenti“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS