22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCetatenii din Vulcan - pasibili de amenzi usturatoare

Cetatenii din Vulcan – pasibili de amenzi usturatoare

Mai multi cetateni ai municipiului Vulcan risca sa fie amendati de catre municipalitate din cauza ca nu-si onoreaza platile pentru reparatiile facute prin intermediul asociatiilor de proprietari, la spatiile de locuit in comun. Sumele pentru care oamenii ar putea fi amendati se ridica la citeva milioane de lei, in timp ce sumele pe care le au de achitat pentru lucrari sint mult mai mici, dar edilii spun ca nu se tem sa aplice legea.


Reprezentantii citorva asociatii de proprietari din Vulcan spun ca au ajuns la capatul rabdarii si nu mai au solutii pentru locatarii din blocurile turn, care, desi au fost de acord cu reparatiile la spatiile comune, acum nu mai vor sa participe cu sumele de bani care le revin. „Pentru ca am reparat acoperisurile mai multor blocuri cu zece etaje, am acumulat o datorie de 70 de milioane de lei vechi, pe care nu mai stiu cum sa o achitam. Oamenii care nu vor sa plateasca stau la etajele inferioare si acum nu mai coopereaza, iar ceilalti sint, pe buna dreptate, revoltati si ne indeamna sa luam masurile legale. Chiar am si apelat la primar sa ne sprijine“, a declarat Constantin M., reprezentantul unei asociatii de proprietari din Vulcan.


Practic, cei care refuza acum plata facturilor spun ca nu au fost afectati de degradarea acoperisului, care a necesitat hidroizolatie noua, iar, drept urmare, nu au motiv sa plateasca. Toti acestia insa risca amenzi usturatoare, iar primarul spune ca e decis sa aplice legea, chiar daca acest lucru ii costa pe locatari mult mai mult. „Exista o hotarire de consiliu si chiar o lege in acest sens si noi, nu o data, am si aplicat-o. Asa vom face si acum, chiar cu riscul de a-i pune la plati mult mai mari“, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.


Conform legii, cei care refuza plata cotei-parte din lucrarile ce au fost realizate de comun acord cu colocatarii lor risca amenzi intre cinci si zece milioane de lei, in timp ce banii cu care ar fi nevoiti sa contribuie reprezinta doar o mica parte din suma maxima. „Eu le trimit instiintari de plata si, in termen de 30 de zile, daca nu platesc sumele, aplicam amenzile. Noi din banii publici nu avem cum sa sustinem aceste lucrari in spatiile care sint proprietatea celor ce locuiesc in ele, asa ca nu avem decit sa-i constientizam“, a mai spus Ile.


In municipiul Vulcan, singurele blocuri care au fost reparate cu bani din bugetul local sint cele din celebrul cartier Dalas, acolo unde locatarii traiesc cu chirie. In rest, chiar daca blocurile au o vechime considerabila, edilii nu pot interveni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS