22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsiliul Local de Transparenta s-a intilnit cu craiovenii

Consiliul Local de Transparenta s-a intilnit cu craiovenii

Consiliul Local de Transparenta a avut ieri o noua intilnire cu cetatenii la Primaria Craiova. In urma discutiilor purtate s-a stabilit desfasurarea unei dezbateri publice pentru aprobarea taxelor si impozitelor locale. Reprezentantii organizatiilor prezente au ridicat diverse probleme in ceea ce priveste gradul scazut de transparenta la nivelul deciziilor locale. In acest sens, conducerea consiliului va propune mai marilor urbei afisarea pe site-ul primariei a licitatiilor organizate, precum si modul in care sint cheltuiti banii publici.


„In Craiova, cetatenii au adus in atentia noastra mai multe probleme decit in celelalte orase in care am activat. Una dintre situatiile neplacute, semnalata si la prima intilnire, se refera la canalul colector situat in cartierul George Enescu. Oamenii sint nemultumiti ca nu s-a realizat decolmatarea, iar cei care locuiesc in acea zona trebuie sa suporte mirosul ingrozitor. Intilnirea a fost totusi constructiva, cei prezenti aducindu-ne la cunostinta diverse probleme pe care le vom prezenta la rindul nostru autoritatilor locale din Craiova. In principal, au solicitat o comunicare directa cu municipalitatea“, a declarat Alexandru Cumpanasu, presedintele consiliului.


Programul pentru asigurarea transparentei la nivel local este subventionat de guvernul Marii Britanii, la nivelul tarii noastre fiind implementat de Transparency International si Asociatia Tinerilor Europeni România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS