22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsilier local din Bistret, cercetat pentru pruncucidere

Consilier local din Bistret, cercetat pentru pruncucidere

Elena Ecaterina Birsanu si-a provocat avortul, apoi a ingropat fatul in spatele grajdului


Procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj impreuna cu ofiteri ai Politiei Judiciare ancheteaza conditiile in care o tinara consiliera din comuna doljeana Bistret, gravida in luna a V-a, si-a provocat avortul, apoi a ingropat fatul in gradina din spatele grajdului.


Sotul nu stia de sarcina consoartei


Anchetatorii au reusit sa stabileasca pina acum, in linii generale, povestea acestui avort. Elena Ecaterina Birsanu, de 34 de ani, consilier local in Bistret, a ramas gravida la sfirsitul anului trecut. Femeia mai avea trei copii, astfel ca stia ce implica o sarcina. A tinut ascuns faptul ca e gravida chiar si fata de sotul ei, barbatul declarind anchetatorilor ca habar n-avea de sarcina sotiei, ceea ce i-a facut pe politisti sa se gindeasca la faptul ca Birsanu n-ar fi avut nici o legatura cu… starea consoartei. Cu o saptamina inainte de Paste, Elena Ecaterina Birsanu s-a gindit sa scape de copil. Si-a provocat avortul – modalitatea nefiind inca stabilita de oamenii legii – apoi a luat fatul si l-a ingropat in spatele grajdului. A sperat ca povestea n-o sa iasa la iveala, insa nu s-a intimplat asa.


In urma avortului provocat cu mijloace empirice, tinara n-a eliminat toata placenta. Ca urmare a acestui fapt, femeia a suferit o infectie puternica, pe care insa n-a prea bagat-o in seama. Duminica, insa, in timp ce venea catre Craiova, Elena Ecaterina Birsanu a lesinat in autobuz. A fost dusa la Spitalul de Urgenta, iar medicii de aici si-au dat seama imediat despre ce este vorba. Intelegind ca viata ei este in joc, consiliera din Bistret a fost nevoita sa spuna adevarul.


Tot duminica, politistii si procurorii au inceput investigatiile in acest caz. Primul lucru pe care l-au facut a fost dezgroparea cadavrului fatului. Cercetarile continua, urmind sa se stabileasca la autopsie daca fatul era sau nu viabil. Daca ar fi avut sanse sa traiasca, atunci consiliera Birsanu urmeaza sa dea socoteala in fata legii cel putin pentru savirsirea infractiunii de pruncucidere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS