17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLipsesc fondurile pentru premierea profesorilor merituosi din Olt

Lipsesc fondurile pentru premierea profesorilor merituosi din Olt

Doar patru scoli au bani pentru distinctiile „Gheorghe Lazar“


Doar patru unitati scolare din judetul Olt dispun de fonduri pentru distinctiile „Gheorghe Lazar“, care se acorda dascalilor merituosi din acest an. Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Olt a trimis adrese catre toate scolile din judet in care precizeaza ca bugetul pe 2005 nu prevede fonduri pentru astfel de distinctii. Doar conducerile a patru scoli au declarat ca au bani pentru premierea profesorilor.


Este vorba despre Liceul Teoretic din Draganesti si Scolile Generale din comunele Maruntei, Slatioara si Priseaca. Deoarece in bugetul pe 2005 nu au fost prevazute fonduri, cele peste 20 de cadre didactice selectate de Inspectoratul Scolar Olt este este posibil sa nu primeasca recompense materiale. Dascalii distinsi ar fi trebuit sa primeasca sume importante, variind intre 10 si 24 de milioane de lei, suma care reprezinta intre 10%-20% din salariile de baza pentru ultimul an de activitate. La nivelul judetului Olt, ar fi necesare cel putin doua miliarde de lei pentru premierea profesorilor.


Ministerul Educatiei a solicitat inspectoratelor scolare judetene o situatie a unitatilor scolare care dispun de fonduri pentru premiile „Gheorghe Lazar“, cel mai probabil in ideea alocarii unor fonduri la urmatoarea rectificare bugetara pe acest an. Fondurile aflate la dispozitia scolilor nu sint suficiente pentru recompensarea profesorilor distinsi cu premiul „Gheorghe Lazar“.


O evidenta a ISJ Olt arata ca au fost depuse pentru premii 218 dosare, dintre care 35 pentru clasa I, 63 pentru clasa a II-a, 54 pentru clasa a III-a si 65 la categoria „Excelenta“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS