16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLipsa capacelor de canal ingreuneaza traficul rutier

Lipsa capacelor de canal ingreuneaza traficul rutier

Primaria Craiova a initiat o ampla actiune de dotare a capacelor de canal cu sisteme antifurt, dupa ce o mare parte dintre acestea au disparut, provocind o pierde la bugetul local de 1,5 miliarde de lei. Desi sint inventariate de Regia Autonoma de Apa (RAA) Craiova, ele se afla in proprietatea primariei. Din acest motiv, municipalitatea a hotarit sa gaseasca o solutie definitiva. Actiunea va dura insa ceva vreme, timp in care craiovenii continua sa se plinga de incidentele care apar ca urmare a furtului de capace si gratare de canal. Printre cei afectati se numara si locatarii din cartierul 1 Mai. Pe una dintre stradutele din zona, hotii au sustras capacele a doua guri de canal invecinate, astfel ca, asa cum reiese din declaratiile locatarilor, nu de putine ori autoturismele care trec pe acolo au avut de suferit. „Strada are doua benzi de circulatie, dar, din cauza lipsei capacelor de canal, traficul este perturbat. Cel mai periculos este pentru soferii care nu cunosc zona. Chiar eu am patit-o, cind eram in masina cu un var. Uitind sa il avertizez de pericol cind a luat curba la stinga, a intrat cu roata in gura de canal. A trebuit sa chem niste vecini ca sa ne ajute sa o scoatem. Am avut noroc, pentru ca daca se intimpla intr-o zona unde nu cunosteam pe nimeni, nu avea cine sa ne ajute. I-am chemat la o discutie in acest sens pe locatarii blocurilor din zona, insa nu am gasit nici o solutie. Initial, ne-am gindit sa asezam peste gauri cite o piatra mai mare, dar am renuntat la idee, pentru ca tot ar fi incurcat circulatia“, a declarat Costel Marinescu, un locatar din blocul I 90.


Reprezentantii RAA Craiova au declarat ca au inventariat toate furturile si au anuntat politia si primaria. Desi au avertizat si centrele de colectare a fierului vechi, vinovatii nu au fost prinsi. „Cele mai multe disparitii au fost semnalate in zonele periferice ale orasului, dar, din 2005, fenomenul a capatat amploare, afectind si centrul. Gurile de canal ramase descoperite in urma furtului capacelor au devenit adevarate capcane atit pentru cetateni, cit si pentru traficul rutier“, a mentionat Steliana Badescu, purtator de cuvint in cadrul RAA Craiova.


In aceasta luna, gurile de canal din zona Parcului „Romanescu“ au fost dotate cu sisteme antifurt, reprezentantii primariei sustinind ca, in cel mai scurt timp, capacele de canal din intreg orasul vor fi dotate cu astfel de dispozitive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS