19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGraffiti pe post de zugraveala

Graffiti pe post de zugraveala

Un patron din cartierul craiovean Romanesti a gasit o varianta ingenioasa de a economisi bani cu varuitul peretilor exteriori ai magazinului general pe care il detine. El l-a rugat pe prietenul fiului sau, pe care-l stia pasionat de grafitti, sa-i „mizgaleasca“ peretii cu cit mai multa imaginatie si bun-gust.

„Artistul“, un pusti de 16 ani, nu s-a lasat rugat de doua ori. Mai ales ca isi dorea sa gaseasca un spatiu mai mare unde sa-si manifeste „talentele“. Secondat de Catalin Podarita- baiatul patronului si prietenul lui cel mai bun, Gabriel Berceanu si-a ravasit caietele de acasa cu schite, a consultat site-urile de specialitate de pe Internet, a scuipat in palme si s-a pus pe treaba. Zi de vara (e vorba de vara trecuta) pina-n ora prinzului, cind lua o pauza bine meritata. Si cum arta cere sacrificii, Gabriel n-a ezitat sa le faca: aproape doua milioane de lei cheltuite pe materiale (sprayuri speciale de toate culorile si creta cu care au fost facute schitele) si multe dupa-amieze pierdute, timp de doua saptamini. Rezultatul a fost insa multumitor si nimeni nu s-a plins.

„Decit sa zugravim… Magazinul arata foarte bine cum l-a facut Gabi! Am incercat eu, dar n-am indeminarea lui. Modelele le-a lat din caietele lui. Are o gramada acasa. Si de pe Internet, pentru ca este pasionat de calculatoare. Eu n-am mai vazut asa desene in Craiova. La Ciuperca mai sint, dar nu se compara“, spune cu mindrie Catalin.

Oferte noi

Chiar daca graffitiul care impodobeste zidurile magazinului n-a influentat vinzarile, patronul magazinului spune ca toti clientii apreciaza imaginea cladirii:

„La inceput, oamenii au fost socati. In sensul bun, n-au avut nimic de comentat. Cu timpul s-au obisnuit. Acum numai cei care vin din alte cartiere mai intreaba cine mi-a pictat peretii“.

Unul dintre cei care au admirat munca tinarului artist a fost atit de placut impresionat, incit chiar l-a rugat sa-i vopseasca masina in acelasi stil. Dar pentru ca nu i s-a dat mina libera in a-si alege modelele si desenele, Gabriel a renuntat la idee.

Momentan elev al Liceului „Traian Vuia“, Gabriel Berceanu si-a dorit foarte mult sa urmeze cursurile Liceului de Arta. Din pacate, el nu s-a numarat pe lista admisilor la liceul cu pricina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS