16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCultivator de canabis, sub control judiciar

Cultivator de canabis, sub control judiciar

-

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus, luni, punerea sub control judiciar a unui doljean acuzat de trafic de droguri de risc. Bărbatul a fost arestat preventiv în februarie, la cererea procurorilor DIICOT. Aceștia din urmă susțin că inculpatul a cultivat canabis, droguri pe care le-a vândut în Craiova.

Procurorii DIICOT anunțau, la jumătatea lunii februarie, arestarea unui doljean suspectat de trafic de droguri de risc. Bărbatul ar fi înființat două culturi in-door de canabis. Drogurile, care erau cultivate în ghivece, ajungeau pe piața stupefiantelor din Craiova.

”În cauză s-a stabilit că inculpatul B.L.A. a fost implicat în realizarea unor culturi de droguri de risc (canabis) și distribuirea acestora pe raza municipiului Craiova. În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că, în perioada 2017-2019, inculpatul B.L.A. a comandat în mai multe rânduri echipamente pentru înființarea de culturi in-door de canabis”, au precizat anchetatorii.

90 de ghivece cu canabis, ridicate la percheziții

Pe data de 17 februarie, anhetatorii au dispus efectuarea unor percheziții domiciliare. Au descoperit două culturi de canabis și au ridicat plantele și instalațiile folosite la întreținerea plantelor.

Anchetatorii au ridicat 90 de ghivece în care erau cultivate plante de canabis.


”Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare pe raza județului Dolj. Au fost descoperite două culturi in-door de cannabis, înființate începând cu luna noiembrie 2019, și au fost ridicate 90 de ghivece în care se aflau plante de canabis, două instalatii complet utilate folosite la întreținerea culturilor, 150 de grame de cannabis, precum și materiale și ustensile folosite la prepararea și consumul de droguri de risc”, au mai explicat anchetatorii.

Cultivator de canabis, sub control judiciar

Inculpatul a fost arestat preventiv pe data de 18 februarie, la cererea procurorilor DIICOT. Mandatul de arestare a fost emis de judecătorii de la Tribunalul Dolj. Mandatul de arestare a fost prelungir de instanță în mai multe rânduri. Același lucru s-a întâmplat și pe 5 mai, când instanța a dispus menținerea măsurii arestării preventive față de inculpat. Hotărârea instanței a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Judecătorii craioveni s-au pronunțat luni, pe 11 mai, când au admis acțiunea inculpatului.

Curtea de Apel Craiova a înlocuit arestul preventiv cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă.

Între timp, la sfârșitul lunii martie, bărbatul a fost trimis în jduecată pentru trafic de droguri. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj și a intrat în procedură de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:01:36

Locatarii din blocul care a explodat s-au întors după...

Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, echipajele...

ȘTIRI GdS