16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga 1 / LPF a inclus trei „lei“ în echipa etapei a 25-a

Liga 1 / LPF a inclus trei „lei“ în echipa etapei a 25-a

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunţat astăzi jucătorii care s-au evidenţiat în runda 25 a Ligii 1. Victoria Universităţii Craiova la Iaşi a avut „urmări“ şi în acest sens. Printre cei remarcaţi s-au numărat doi dintre jucătorii Ştiinţei, Nicuşor Bancu şi Alex Cicâldău, dar şi antrenorul Corneliu Papură.

Iată cum arată unsprezecele LPF după etapa 25:

PORTAR:

Cătălin Căbuz (Viitorul / 23 ani / 22 jocuri). Este unul dintre cei mai buni portari din campionatul intern. Reflexele sale au fost decisive şi în faţa campioanei. Dobrogenii au reuşit să plece fără gol de la Cluj.

FUNDAŞI:

Andrei Burcă (CFR Cluj / 26 ani / 13 jocuri). Utilizat în 2020 pe un post nou, cel de fundaş dreapta, s-a achitat excelent de sarcinile trasate de antrenor. Remarcabil modul cum s-a integrat în lotul ardelenilor. Este un om de bază în sistemul gândit de Dan Petrescu.

Alexandru Paşcanu (FC Voluntari / 21 ani / 4 jocuri pt. FC Voluntari). Transferul la gruparea ilfoveană i-a oferit şansa de a evolua titular, iar asta i-a dat încredere. Contra Chindiei, tânărul fundaş a făcut cel mai bun meci în Liga 1.

Ante Puljic (Dinamo / 32 ani / 13 jocuri). Fără greşeală, aşa poate fi caracterizată pe scurt evoluţia croatului în derby. În acest meci a purtat pentru întâia oară în acest sezon banderola de căpitan.

Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova / 27 ani / 22 jocuri). Atitudine de căpitan! A dat tonul atacurilor spre poarta adversă. El este unul dintre remarcaţii oltenilor la capitolul ofensiv: un gol şi un penalti scos.

MIJLOCAŞI:

Nasser Chamed (Gaz Metan / 26 ani / 23 jocuri). A fost omul meciului! A contribuit la succesul extrem de important reuşit de medieşeni cu un gol şi o pasă decisivă.

Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova / 22 ani / 22 jocuri). Implicat total! A încântat cu pasele sale. De remarcat excelenta colaborare de la mijlocul terenului cu Dan Nistor. A marcat al 9-lea gol în ediţia curentă.

Deian Sorescu (Dinamo / 22 ani / 23 jocuri). A dominat flancul stâng, unde a colaborat excelent cu Andrei Sin. Şi-a trecut în cont o nouă pasă de gol, a 7-a în sezonul curent.

ATACANŢI:

Ioan Hora (Gaz Metan / 31 ani / 3 jocuri pt Gaz Metan). A marcat primul gol în tricoul medieşenilor şi al 51-lea în Liga 1. Academica a fost a 28-a echipă în poarta căreia a înscris în principala competiţie internă.

Marko Dugandžić (FC Botoşani / 25 ani / 3 jocuri). Al 3-lea meci, al 3-lea gol, fiecare reuşită fiind decisivă! Se dovedeşte a fi cel mai bun transfer făcut de o echipă în această iarnă.

Valentin Gheorghe (Astra / 23 ani / 23 jocuri). A reuşit o dublă şi a ajuns la 10 goluri în 23 de jocuri, toate din acţiune. Se înscrie în lupta pentru titlul de golgheter.

ANTRENORUL ETAPEI:

Corneliu Papură (Universitatea Craiova / 46 ani). Revenit pe banca Universităţii în această iarnă, craiovenii s-au impus categoric la Iaşi. Au bifat al 3-lea succes la rând, apropiindu-se la doar 3 puncte de primul loc.

Citeşte şi:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS