27.6 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportElena Bogdan, eliminată de Sabine Lisicki la Roland Garros

Elena Bogdan, eliminată de Sabine Lisicki la Roland Garros

Jucătoarea craioveană de tenis Elena Bogdan (locul 202 WTA) a părăsit turneul de simplu de la Roland Garros, după ce a fost învinsă vineri, în ultimul tur al calificărilor, de jucătoarea germană Sabine Lisicki (123 WTA), a opta favorită a calificărilor, cu scorul de 6-3, 6-3. Pentru cel mai bun rezultat al său la un turneu de mare şlem la senioare, Elena Bogdan va primi un cec în valoare de 8.000 de euro.
Şi Victor Crivoi (locul 196 ATP) a ratat calificarea pe tabloul principal al turneului de la Roland Garros, după ce a fost învins, cu scorul de 6-1, 6-3, de canadianul Frank Dancevic, locul 179 ATP. Tot în turul trei, Liana Ungur (191 WTA) urma să înfrunte, vineri seară, pe Yung-Jan Chan din Taiwan, locul 129 WTA.

Românii de pe tabloul principal şi-au aflat adversarii

În schimb, pe tabloul principal al Openului Francez vor juca alţi români, Victor Hănescu, Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu, Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Edina Gallovits-Hall. Partidele vor debuta duminică. Victor Hănescu îl va avea adversar în primul tur pe francezul Benoit Paire, pe care l-a desfiinţat săptămâna aceasta la Nisa. Vineri românul s-a calificat în finala turneului de la Nisa după ce l-a învins pe Alexandr Dolgopolov, scor 6-3, 6-3. Alexandra Dulgheru, a 27-a favorită, o va întâlni în primul tur pe Laura Pous-Tio (Spania), jucătoare aflată pe locul 84 în ierarhia WTA. Monica Niculescu, numărul 45 WTA, o va avea adversară în runda inaugurală pe belgianca Yanina Wickmayer, a 22-a jucătoare a lumii. Simona Halep, prezentă pentru a doua oară consecutiv pe tabloul principal la Roland Garros, se va duela pentru un loc în runda secundă cu rusoaica Alla Kudryavtseva, o jucătoare puţin mai slab clasată decât ea. Sorana Cîrstea, sfertfinalista la Roland Garros în 2009, o va întâlni în turul întâi pe elveţianca Patty Schnyder. Irina Begu, prezentă pentru prima dată pe tabloul principal al unui mare şlem, va da piept în primul tur cu franţuzoaica Aravane Rezai, numărul 42 WTA. Edina Gallovits-Hall, prezentă pentru a cincea oară pe tabloul principal la Roland Garros, se va duela în prima rundă cu germanca Angelique Kerber. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS