17.8 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEURO 2024 | Belgia a comis-o cu Slovacia. Asta da surpriză!

EURO 2024 | Belgia a comis-o cu Slovacia. Asta da surpriză!

Selecţionata Slovaciei a învins surprinzător formaţia Belgiei cu scorul de 1-0 (1-0), luni seară, pe „Frankfurt Arena“, într-un meci din Grupa E a Campionatului European din Germania. Golul care a făcut diferența a fost marcat de Ivan Schranz (’7).

„Diavolii roșii“ au scuturat plasa adversă de două ori, dar nu s-a pus niciodată. Prima dată Lukaku a reluat în plasă mingea trimisă de Onana, la centrarea lui De Bruyne, dar golul a fost anulat pentru offside (’56). Tot Lukaku a înscris degeaba și a doua oară, reluând simplu centrarea lui Openda, dar din nou golul a fost anulat de VAR, de data aceasta pentru henţ la Openda (’86).

Belgia a încheiat o serie de 15 meciuri fără înfrângere (10 victorii şi 5 egaluri). Ultimul eşec datează de la Cupa Mondială din 2022, 0-2 cu Maroc. Dintre cele 15 partide, în zece nu a primit gol.

Slovacia este prima echipă care a aliniat în primul unsprezece la EURO doi jucători de câmp de 37 de ani, Juraj Kucka şi Peter Pekarik.

Belgia: Koen Casteels – Timothy Castagne, Wout Faes, Zeno Debast, Yannick Carrasco (’84, Dodi Lukebakio) – Orel Mangala (’58, Johan Bakayoko), Amadou Onana – Leandro Trossard (’74, Youri Tielemans), Kevin De Bruyne, Jeremy Doku (’84, Lois Openda) – Romelu Lukaku.
Selecţioner: Domenico Tedesco.

Slovacia: Martin Dubravka – Peter Pekarik, Denis Vavro, Milan Skriniar, David Hancko – Juraj Kucka, Stanislav Lobotka, Ondrej Duda (’90+4, Adam Obert) – Ivan Schranz (’81, David Duris), Robert Bozenik (’70, David Strelec), Lukas Haraslin (’70, Tomas Suslov). Selecţioner: Francesco Calzona.

În celălalt meci al grupei, România a învins Ucraina cu 3-0, luni, la Munchen.

Următoarele partide din grupă se vor juca vineri 21 iunie, Slovacia – Ucraina (Dusseldorf, 16:00), respectiv sâmbătă 22 iunie, Belgia – România (Koln, 22:00).

Citeşte şi: Costel Gâlcă, înaintea decolării spre Austria: „Avem nevoie de jucători de calitate!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS