10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateRusia ignoră solicitările de a împărtăși datele cu privire la controversatul său vaccin anti-Covid

Rusia ignoră solicitările de a împărtăși datele cu privire la controversatul său vaccin anti-Covid

Gamaleya Institute nu a răspuns multiplelor cereri de a oferi mai multe informații cu privire la rezultatele testelor clinice publicate în The Lancet, potrivit The Moscow Times. Doar 23% dintre rușii chestionați sunt gata să fie vaccinați împotriva coronavirusului, rezultă dintr-un studiu realizat de Rusia.

73% dintre respondenți nu sunt pregătiți pentru vaccinare, alte 4% au spus că au avut COVID-19 și nu au nevoie de vaccinare.

Majoritatea respondenților consideră că vaccinarea împotriva coronavirusului trebuie efectuată voluntar

Majoritatea respondenților (93%) consideră că vaccinarea împotriva coronavirusului trebuie efectuată în mod voluntar. Șapte la sută sunt încrezători că vaccinările ar trebui să fie obligatorii pentru toată lumea.

Un vaccin fabricat în Rusia ar fi preferat de 24% dintre respondenți

Un vaccin fabricat în Rusia ar fi preferat de 24% dintre respondenți. Doar 13% ar dori să fie vaccinat cu un vaccin străin. În același timp, 63% dintre respondenți au spus că nu este important pentru aceia a căror producție este vaccinul, principalul lucru este eficacitatea acestuia.

Cercetătorii ruși nu au împărtășit nimic cu privire la datele din spatele controversatelor rezultate ale testelor clinice

În ceea ce vaccinul Sputnik V, cercetătorii ruși nu au împărtășit nimic cu privire la datele din spatele controversatelor rezultate ale testelor clinice publicate acum o lună, au spus oamenii de știință care au cerut informațiile, potrivit The Moscow Times.

37 de oameni de știință din 12 țări au semnat o scrisoare deschisă pentru a pune la îndoială datele publicate cu privire la vaccinul rusesc ”Sputnik V”. Aceştia au citat o aparentă duplicare a datelor cu privire la răspunsul anticorpilor printre pacienți și avertizează că este posibil să se fi manipulate date.

Centrul responsabil pentru dezvoltarea vaccinului, Gamaleya Institute, a spus că va împărtăși datele dacă alți cercetători și oameni de știință fac o cerere oficială.

Institutul a ignorat mai multe apeluri publice

Dar Institutul a ignorat mai multe apeluri publice și cel puțin doua cereri oficiale, potrivit grupului de cercetători. Aceştia care au ridicat semne de întrebare cu privire la rezultatele testelor.

Astfel, în email-uri văzute de Moscow Times, Raffaele Calogero, profesor la University of Turin, la secția de bioinformatică și genomică, a trimis cereri oficiale liderului studiului și director în cadrul Gamaleya Institute, Denis Logunov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS