16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGravidă cu coronavirus, internată la Maternitatea din Sărari

Gravidă cu coronavirus, internată la Maternitatea din Sărari

O gravidă dintr-un centru de carantină din Craiova a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus și a fost internată luni la Maternitatea din Sărari. Tânăra, în vârstă de 24 de ani, s-a întors recent din Anglia și nu prezintă simptomatologie specifică. Ea a fost testată preventiv, conform algoritmului, care prevede și testarea femeilor însărcinate din centrele de carantină. Apoi, femeia a fost transportată la Maternitatea suport Covid-19 „Filantropia“, din Sărari.

Alte două paciente, internate la maternitatea Covid

Directorul spitalului, Liviu Radu, spune că atât mama, cât și fătul sunt în stare bună. Femeia are o sarcină de 32-33 de săptămâni. Cel mai probabil, femeia va rămâne internată la maternitatea din Sărari până va naște.

La maternitatea suport Covid-19 se mai află, în acest moment, o gravidă din Slatina cu sarcină avansată, confirmată cu noul coronavirus, și o pacientă suspectă, care a născut la unitatea medicală și va fi externată astăzi, după ce testele au ieșit negative.

Pacientele, singure în salon

Fiecare pacientă se internează singură în salon, cu grup sanitar propriu. „Li se acordă tratamentul prescris de medicul curant, personalul își ia toate măsurile de precauție. Lucrurile decurg bine”.

Dacă testul pentru detectarea infecției cu Sars-Cov2 este pozitiv, iar gravida, după naștere, este în continuare infectată cu noul coronavirus, managerul maternității spune că, în mod normal, ea ar fi mutată la Infecțioase, dacă există locuri disponibile. Dacă nu, aceasta poate rămâne în spitalul suport până la negativarea testelor, cu tratament specific pentru Covid, sub îndrumarea medicului epidemiolog.

Conform protocolului, mama este separată de nou-născut

Conform protocolului, după naștere, mama suspectă sau confirmată cu infecția nu ia legătura cu nou-născutul până când nu sunt amândoi negativi. „Este procedura standard, dată de minister“.

Dacă și nou-născutul este testat pozitiv, teoretic ar putea fi ținut cu mama, spune managerul Spitalului „Filantropia“, întrucât pacienții pozitivi pot fi ținuți în același loc, dar, ca măsură suplimentară de precauție, indicația este să rămână separați până ce testul este negativ. „Până la urmă, este o decizie a medicului curant, a medicului epidemiolog și a medicului infecționist“, spune Liviu Radu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS