23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Tort Red Velvet

Ingrediente

Blat
125 gr smântână acră (20% grăsime)
10 gr cacao
5 ml esenţă de vanilie
400 gr făină
8 gr praf de copt
4 gr bicarbonat de sodiu
4 gr sare
125 gr unt 82% grăsime, la temperatura camerei
125 ml ulei
300 gr zahăr
100 gr ouă întregi
250 gr lapte bătut
6 ml suc de lămâie
6 ml oţet
colorant alimentar roşu

Mixaţi untul, uleiul şi zahărul, până obţineţi un amestec spumos, deschis la culoare. Adăugaţi oul şi mixaţi bine, apoi încorporaţi smantâna, cacaoa, vanilia şi colorantul.
Amestecaţi făina, praful de copt, bicarbonatul şi sarea. Separat amestecaţi laptele bătut cu suc de lămâie şi cu oţetul. Încorporaţi treptat ingredientele uscate şi cele umede.
Coaceţi aluatul într-o tavă de cuptor de 40×60 cm, tapetată cu hârtie de copt, la 160 de grade, timp de 35 de minute. După ce s-a răcit aluatul, decupaţi cu un inel de tort cu diametrul de 18 cm, 3 bucăţi.

Marmeladă de zmeură

200 gr zmeură congelată
40 gr zahăr
4 gr gelatină
1 ml suc de lămâie
Puneţi pe foc zmeura, la foc mic. Când începe să fiarbă uşor, adăugaţi zahărul şi amestecaţi până se dizolvă. Luaţi de pe foc şi adăugaţi gelatina şi sucul de lămâie. Răciţi la frigider.

Cremă de unt cu brânză

200 gr unt la temperatura camerei (82% grăsime)
200 gr zahăr pudră
450 gr cremă de brânză (President, la temperatura camerei)
5 ml esenţă de vanilie
Mixaţi untul şi zaharul pudră, minimum 10 minute, până devin spumoase şi nu se mai simte zahărul în compoziţie. În alt bol, mixaţi crema de brânză cu vanilia. Combinaţi cele două amestecuri, treptat, cu o spatulă. Amestecaţi scurt cu spatula, să nu tăiaţi crema.

Asamblaţi tortul, într-un inel, tapetat cu folie de copt, astfel: blat, cremă de unt cu brânză, marmeladă de zmeură. Repetaţi până terminaţi tortul şi decoraţi-l cu fructe proaspete. Lăsaţi la frigider minimum 6 ore.

Reţetă oferită de Avida

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS