19.8 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi utile în bucătărie

Sfaturi utile în bucătărie

– Puneţi grişul 20 de minute în puţin lapte, apoi folosiţi-l la prepararea găluştelor, a budincilor. Aceste feluri vor fi mai pufoase, cu gust delicat şi fin.
– Gelatina pentru prăjiturile cu fructe devine mai rafinată dacă la fiert se adaugă o lingură de lichior sau rachiu de fructe.
– Măslinele dobândesc o aromă deosebită dacă sunt ţinute într-un vas de pământ sau de sticlă, în apă sărată (dacă sunt desărate), în care se adaugă câteva rondele de lămâie şi foi de dafin.
– Ungeţi prăjiturelele de casă cu miere şi vor fi mai mult timp proaspete.
– Icrele de peşte se păstrează sărate, puse într-un borcan, având deasupra un strat de ulei de un deget. Pentru un timp mai îndelungat de păstrare, icrele trebuie să fie sărate mai mult. Se păstrează la rece.
– Frişca se întăreşte mai repede dacă după ce este bătută se adaugă puţin de sirop de fructe. Frişca o să se întărească şi o să se coloreze în acelaşi timp, având şi o aromă îmbietoare.
– Pentru a obţine o crustă crocantă, friptura se poate presăra cu nuci, migdale sau seminţe de dovleac (tocate) înainte de a o introduce la cuptor;
– Piureul de cartofi rămas se acoperă cu o ceşcuţă de lapte fierbinte pentru a nu prinde crustă.
– Condimentele ca pătrunjelul, piperul şi sarea se vor pune în supă cu două-trei minute înainte de a lua vasul de pe foc.
– Prăjiturile, cozonacul, îngheţata, torturile şi jeleurile se parfumează cu vanilie, coaja de lămâie sau de portocală, cuişoare, scorţişoară, rom, anason.
– Pentru o aromă deosebită, puteţi să adăugaţi în apa în care fierb pastele un cubuleţ de unt.
– Pastele nu ar avea acelaşi gust fără uleiul de măsline.
– Ultimul ingredient pentru ca pastele să fie perfecte este parmezanul, pe care este ideal să-l daţi pe răzătoare chiar înainte de a servi pastele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS