21.2 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinOvăz pentru frumuseţe şi sănătate

Ovăz pentru frumuseţe şi sănătate

Ovăzul nu este doar un aliment sănătos şi nutritiv, ci şi un ingredient perfect pentru menţinerea frumuseţii, fiind unul dintre secretele specialiştilor din centrele de întreţinere corporală.

Ovăzul aduce nenumărate beneficii trupului în procesul de îngrijire şi menţinere a frumuseţii pielii. Din ce în ce mai des, specialiştii în îngrijire corporală folosesc ovăzul – sub formă de fulgi sau făină – pentru pregătirea apei de îmbăiere, întrucât acesta curăţă foarte bine epiderma şi oferă pielii substanţele nutritive de care are nevoie pentru a străluci. Ovăzul reduce în mod semnificativ efectele uscării pielii, eliminând senzaţia că „ţine“ atunci când este deshidratată şi, în plus, are capacitatea de a reface nivelurile naturale de hidratare ale pielii. Ovăzul reduce disconfortul produs de deshidratare şi senzaţia de mâncărime, vindecând totodată iritaţiile minore apărute la suprafaţa epidermei.
Produsele de curăţare pe bază de ovăz absorb şi îndepărtează eficient murdăria, celulele moarte şi alte impurităţi acumulate la suprafaţa epidermei şi exfoliază foarte delicat, lăsând pielea moale, netedă şi mătăsoasă.

Ovăz pentru îmbăiere

Este foarte uşor să vă pregătiţi cada pentru a vă răsfăţa trupul cu o baie relaxantă cu ovăz. Aveţi nevoie nu de fulgi de ovăz întregi, ci de făină de ovăz. Dacă în magazinele Plafar găsiţi doar fulgi, puteţi prepara praful chiar la dumneavoastră acasă, măcinând foarte fin fulgii. Pentru băile cu ovăz, apa trebuie să fie călduţă, căci, spun specialiştii, o temperatură prea mică sau prea mare a apei ar putea neutraliza proprietăţile de curăţare ale ingredientului. În timp ce umpleţi cada, va trebui să ţineţi făina de ovăz direct sub robinet, astfel încât apa să împrăştie praful binefăcător. Acesta se va distribui în mod uniform în cada de baie şi nici nu se va depune pe fundul acesteia. Apa din cadă nu va fi transparentă, ci va căpăta o consistenţă lăptoasă. După ce aţi terminat pregătirea căzii, scufundaţi-vă în apa cu ovăz şi staţi în ea aproximativ 20 de minute. Veţi constata că această baie nu doar vă relaxează, ci are proprietăţi de vindecare excepţionale. Tocmai de aceea, băile cu ovăz sunt recomandate în cazul în care pielea dumneavoastră este iritată sau dacă aţi suferit arsuri în urma expunerii prelungite la soare.

Exfoliere cu fulgi de ovăz

Pentru a potenţa efectele îmbăierii în apă cu ovăz, puteţi miza şi mai mult pe acest ingredient. Preparaţi chiar la dumneavoastră acasă un produs de exfoliere natural şi eficient, tot pe bază de ovăz, pe care îl puteţi folosi chiar în timpul îmbăierii. Şi pentru că ovăzul are un efect de curăţare extraordinar, nu va mai fi nevoie să spălaţi pielea cu săpun după acest tratament. Pentru a prepara produsul de gomaj veţi avea nevoie, în afară de fulgi de ovăz, şi de lapte bătut sau cremă de brânză dulce – în cantităţi relativ mari. În aproximativ jumătate de litru de lapte bătut sau cremă de brânză adăugaţi o jumătate de cană de fulgi de ovăz (aproximativ 150 de grame). Amestecaţi ingredientele foarte bine, până când se omogenizează, apoi lăsaţi produsul la frigider timp de două ore. Veţi obţine o pastă groasă, care poate fi aplicată pe întreaga suprafaţă a corpului. Evitaţi totuşi să vă exfoliaţi faţa cu acest produs, pentru că este puţin prea dur pentru pielea delicată de la nivelul acesteia. Lăsaţi produsul de gomaj să acţioneze timp de aproximativ 20 de minute, apoi clătiţi-vă cu apă călduţă. Pentru a curăţa foarte bine pielea, puteţi adăuga câteva picături de zeamă de lămâie în apa cu care vă clătiţi. Veţi constata că tratamentul cu ovăz face minuni, pentru că acesta ajută la reducerea şi destuparea porilor, realizând astfel o curăţare exemplară a epidermei.

Fulgi de ovăz pentru sănătate

Dacă mâncaţi un castron cu fulgi de ovăz la micul dejun, vă veţi asigura vitamine şi energie pentru toată ziua. Fulgii de ovăz sunt foarte buni şi serviţi ca gustare, deoarece conţin fibre solubile şi insolubile. Fibrele insolubile din fulgii de ovăz luptă împotriva cancerului, în timp ce fibrele solubile pot reduce nivelul colesterolului „rău“, fără a diminua nivelul colesterolului benefic. În plus, fibrele solubile încetinesc digestia amidonului, lucru ce poate fi benefic pentru persoanele care suferă de diabet, deoarece prin încetinirea digestiei amidonului se evită creşterea bruscă a nivelului de zahăr din sânge.
În plus, ovăzul este o sursă bună de elemente nutritive, precum vitamina E, zinc, seleniu, cupru, fier, mangan şi magneziu, şi totodată o sursă preţioasă de proteine.
Dacă nu vă place în mod deosebit gustul fulgilor, îl puteţi schimba amestecând cerealele cu lapte, nu cu apă. În acest fel, organismul dumneavoastră va beneficia de mai mult calciu şi proteine. De asemenea, dacă veţi amesteca bucăţi de fructe în bolul cu fulgi de ovăz, gustul acestora va deveni mult mai plăcut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU