16.7 C
Craiova
joi, 29 mai, 2025
Știri de ultima orăMagazinSfaturi pentru masa de Paşte

Sfaturi pentru masa de Paşte

Pentru a nu avea surprize neplăcute în ziua de Paşte, când musafirii vă bat la uşă, nu ar fi rău să ţineţi cont de sugestiile bunicii, o expertă în ale bucătăriei. Masa de Paşte va avea bucate alese, iar oaspeţii se vor delecta cu cele mai delicioase preparate culinare tradiţionale.

– Carnea de miel se poate pregăti în mai multe feluri: stufat, cu spanac, cu macriş, angemacht (fiartă în sos subţire, de făină), ciulama, friptură la tavă, la grătar, pane sau la tigaie.

– Pentru pulpa umplută, o puteţi folosi fie pe cea din spate, fie pe cea din faţă.

– Carnea de miel slabă conţine mai puţin colesterol decât cea de pui şi este o sursă importantă de proteine, vitamina B şi minerale (fier şi zinc).

– Pentru a calcula timpul necesar frigerii la cuptor, socotiţi câte 50 de minute pentru o cantitate de 450 g de carne.

– Pentru a verifica dacă friptura este gata, înţepaţi carnea cu o scobitoare: sucul care se scurge trebuie să fie limpede. Friptura trebuie să fie trandafirie în interior, iar la exterior să aibă o crustă crocantă.

– Dacă vreţi ca friptura să fie însoţită şi de un sos delicios, nu uitaţi că ingredientul cel mai important este zeama de oase. Pentru prepararea ei, puneţi oasele la fiert într-un vas cu apă, adăugaţi un morcov tăiat în patru, o ceapă tăiată solzi, o rădăcină de ţelină tăiată felii şi o legătură mică de pătrunjel verde.

Adăugaţi un praf de sare şi, atunci când apa dă în clocot, acoperiţi vasul cu un capac şi lăsaţi să fiarbă timp de o oră. Strecuraţi zeama şi daţi-o la rece, pentru ca grăsimea să se întărească şi să o puteţi îndepărta.

Aşezaţi pe foc tava de friptură, în care aţi pus două linguri de grăsime, două de făină, şi ţineţi la foc potrivit două minute. Stingeţi cu zeama de oase, amestecând continuu.

Opţional, puteţi adăuga două-trei linguri de vin roşu. Sosul se fierbe la foc mic timp de cinci minute, până când se îngroaşă. Cu siguranţă, musafirii şi cei ai casei vor fi încântaţi de preparat, pe care îl puteţi servi cu legume fierte înăbuşite şi salată verde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS