10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieNoul gazon de pe „Oblemenco“, similar cu cel de pe Arena Naţională

Noul gazon de pe „Oblemenco“, similar cu cel de pe Arena Naţională

Gazonul stadionului „Ion Oblemenco“ din Craiova va fi schimbat în luna octombrie, după megaspectacolul de muzică uşoară „The Artist Awards“. Acesta va avea loc chiar pe stadion, în zilele de 12 şi 13 octombrie. Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a precizat că noul tip de gazon va fi similar cu cel montat recent pe Arena Naţională.

Stadionul „Ion Oblemenco“ va avea un gazon nou. Ceea ce Victor Piţurcă anunţa încă din momentul instalării sale la Universitatea Craiova a fost confirmat, ieri, de primarul Mihail Genoiu.

Edilul a anunţat că „se fac toate eforturile ca în luna octombrie să fie schimbat gazonul de pe «Oblemenco»“. Evident, imediat după megaspectacolul de muzică uşoară „The Artist Awards“, care va avea loc chiar pe stadion, în zilele de 12 şi 13 octombrie.

Avem astăzi (ieri – n.r.) o echipă la Compania Naţională de Investiţii (cea care a finanţat construirea arenei de 55 de milioane de euro din Craiova – n.r.), care discută condiţiile în care se va schimba acest gazon. Un lucru este însă cert. Am luat această hotărâre din cauza cheltuielilor de menţinere a acestui gazon, care a avut oricum probleme încă de la început. Se pare că e mai costisitor să îl ţii în viaţă decât să vii cu un gazon nou, care să reducă mult din cheltuielile de întreţinere, a spus edilul-şef al Craiovei.

Genoiu: Gazonul hibrid este o investiţie prea mare pentru noi acum

Gazonul de pe „Ion Oblemenco“, la meciul Universităţii Craiova cu Sepsi, din data de 11 august
Gazonul de pe „Ion Oblemenco“, la meciul Universităţii Craiova cu Sepsi, din data de 11 august

Întrebat în cât timp se va putea juca pe noul gazon, Mihail Genoiu a precizat că în câteva zile. Asta pentru că noul tip de gazon va fi similar cu cel montat recent pe Arena Naţională din capitală.

Este foarte impotant ce se va stabili în caietul de sarcini care se va realiza pentru această achiziţie, depinde şi de ce condiţii va pune firma care îl va schimba, dar avem deja experienţa acestui tip de gazon la meciul cu Spania, de pe Arena Naţională, pentru că este acelaşi tip de gazon. Acolo, constructorul a dat un termen de câteva zile de la montarea lui până cât se putea juca efectiv pe el. Gazonul va avea un strat suport de nisip – între trei şi patru centimetri, care va permite montarea rapidă a lui, a explicat Genoiu.

Edilul a mai menţionat că nu se poate pune problema montării pe stadionul din Craiova a unui gazon hibrid. Cel puţin nu acum.

Gazonul stadionului „Ion Oblemenco“ va fi schimbat în luna octombrie şi va fi similar cu cel montat recent pe Arena Naţională
Gazonul stadionului „Ion Oblemenco“ va fi schimbat în luna octombrie şi va fi similar cu cel montat recent pe Arena Naţională

„Gazonul hibrid este o altă etapă şi o investiţie prea mare pentru noi acum. E posibil să rezulte în timp o economie din întreţinerea lui. Numai că noi încercăm să schimbăm gazonul actual din garanţia pe care a dat-o constructorul. De aceea trebuie să mergem pe acelaşi timp de gazon“, a precizat Mihail Genoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS