8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieGazonul de pe „Ion Oblemenco“, schimbat pe cheltuiala primăriei

Gazonul de pe „Ion Oblemenco“, schimbat pe cheltuiala primăriei

Gazonul de pe „Ion Oblemenco“ va fi schimbat pe cheltuiala primăriei. Ceea ce anunţa primarul Mihail Genoiu, în exclusivitate pentru Gazeta de Sud, cu privire la gazonul stadionului „Ion Oblemenco“ se va materializa.

Într-o conferinţă de presă susţinută ieri, edilul-şef al Băniei a anunţat că s-a luat oficial decizia ca gazonul arenei „Ion Oblemenco“ să fie schimbat.

Hotărârea s-a luat de comun acord cu Compania Naţională de Investiţii (CNI). Cea care a finanţat construirea stadionului de 55 de milioane de euro.

Avem la ora aceasta în obiectiv şi studiem schimbarea gazonului de la stadion. Deci, am ajuns la concluzia, şi cu cei de la CNI, că nu se mai poate continua cu acest gazon şi va trebui să găsim o soluţie cu clubul de a face o pauză pentru a schimba suprafaţa de joc. Poate în perioada când se întrerupe campionatul. Primim deja informaţii de la administratorii marilor stadioane din lume despre ce gazon ar trebui să fie la arena din Craiova, a afirmat Mihail Genoiu.

Gazonul de pe „Ion Oblemenco“ este „un consumabil“

Edilul a mai dezvăluit că schimbarea gazonului de pe „Ion Oblemenco“ se va face pe cheltuiala Primăriei Craiova. Nu se ştie însă şi cât va costa această operaţiune.

Gazonul de pe „Ion Oblemenco“ va fi schimbat pe cheltuiala primăriei
Gazonul de pe „Ion Oblemenco“ va fi schimbat pe cheltuiala primăriei, a spus primarul Mihail Genoiu

Gazonul este un consumabil, nu poate fi tratat ca o clădire, cu o perioadă de garanție de nu știu câți ani. Din toate informațiile pe care le-am cules, nicăieri nu rezistă mai mult de doi ani. Culegem informații să vedem și cât ar costa schimbarea lui. Expertizele care s-au făcut pe gazon au spus să se facă anumite lucrări legate de pânza freatică, și, dacă nu se întâmplă nimic, să îl schimbăm. Asta au spus acele expertize, asta am făcut. Am făcut lucrările și suntem în faza de la sfârșitul expertizei, când se trage concluzia că gazonul trebuie schimbatׅ, a spus edilul.

„Vom schimba gazonul și ne vom îndrepta către cei care au garanția“

Mihail Genoiu a dat însă de înţeles că după ce primăria va plăti pentru schimbarea gazonului se va îndrepta spre firma care l-a montat, pentru operarea garanţiei.

Gazonul de pe „Ion Oblemenco“, la meciul Universităţii Craiova cu Honved Budapesta, din data de 1 august
Gazonul de pe „Ion Oblemenco“, la meciul Universităţii Craiova cu Honved Budapesta, din data de 1 august

După cum se ştie, la recepţia stadionului, constructorul a oferit o garanţie de cinci ani, la pachet: construcţie şi gazon. Numai că starea gazonului a fost proastă de la bun început. Şi nici nu s-a îmbunătăţit în timp, cu toate operaţiunile la care a fost supus.

Firma care a pus gazonul nu știm cine este, noi nu am avut niciun fel de relație cu niciun subcontractant. Firma care a pus gazonul a avut o relație contractuală cu CNI, noi am avut o relație strict cu CNI. Eu nu am calitatea să trag la răspundere pe furnizorul sau subcontractantul CNI. Noi am făcut către Compania Naţională de Investiţii o multitudine de adrese, am informat-o în permanență despre starea gazonului, rămâne în continuare să ne îndreptăm împotriva celor care au montat gazonul. Dar, repet, garanția stadionului este la CNI, a afirmat edilul.

„Vom schimba gazonul și ne vom îndrepta către cei care au garanția, ca să o opereze. Altfel, avem și o altă variantă. Să vedem picioare rupte sau cine știe ce alte probleme pe aici“, a conchis primarul Mihail Genoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS